Magazin
14 Kas 2007 08:55 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:51

KÜRT LİDER TALABANİ İLE "POLAT" TARİKAT KARDEŞİ ÇIKTI!..HANGİ TARİKAT?..

Kürt lider Talabani ile Kurtlar Vadisi dizisinde "Polat Alemdar" adıyla başrol oynayan Necati Şaşmaz'ın ailesi arasında kökü 100 yıl öncesine dayanan bir tarikat bağlantısı ortaya çıktı.

Sosyolog Müfid Yüksel'in araştırmasına göre Kürt lider Celal Talabani ile Kurtlar Vadisi dizisinde "Polat Alemdar" adıyla başrol oynayan Necati Şaşmaz'ın ailesi arasında kökü neredeyse 100 yıl öncesine dayanan bir tarikat bağlantısı var. Şaşmaz ailesinin büyüğü Cafer Tayyar Şaşmaz tarikat silsilesi yoluyla Talabani'nin Kadiri Tarikatının Halisiye kolunun kurucusu olan büyük dedesi Şeyh Abdurrahman Halis Talabani'ye bağlıydı.

Yüksel'e göre yıllar içinde Şaşmaz ailesinin, Kadiri Tarikatının Halisiye kolunun kurucusu olan Abdurrahman Halis Talabani'ye yönelik sevgilerinde bir eksiklik olmadı. Buna örnek olarak Kurtlar Vadisi Irak filminde hayli olumlu bir karakter olarak gösterilen Şeyh Abdurrahman Halis Kerküki'nin isminin Şaşmaz ailesinin bağlı olduğu ve aynı zamanda Talabani'nin büyük dedesi olan Şeyh Abdurrahman Halis Talabani'den esinlenilerek üretilmesi gösteriliyor.