Televizyon
17 Ara 2013 09:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:49

Kulislerde bomba iddia; Atv satıldı mı?

Kulislerde, satışı yılan hikayesine dönen ATV'de el sıkışıldığı konuşuluyor.

Kulislerde, satışı yılan hikayesine dönen ATV'de el sıkışıldığı konuşuluyor. Kalyon Holding'in ATV'yi Çalık Grubu'ndan devraldığı belirtiliyor.
 
Çalık Grubu'nun uzun süredir satmak istediği ATV'yi, Limak-Kalyon-Kolin Grubu'nun satın aldığı iddia edilmiş, akabinde Limak-Kalyon-Kolin Ortaklığı'nın ATV hisselerini, Çalık Grubu'ndan devraldığına dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirilmişti. 
 
Çalık Grubu'nun TMSF ihalesinde 1.1 milyar dolara satın aldığı ATV-Sabah grubunun en önemli markası olan ATV'nin yeni sahibinin Limak-Kalyon Grubu olduğu ve anlaşmanın medyaya duyurulmayacağı konuşuluyor.
Kalyon İnşaat'ın medya faaliyetlerini yürütmek için farklı bir şirket kurduğuna dikkat çekiliyor.
 
KALYON İNŞAAT FARKLI BİR ŞİRKET KURUP SERMAYE ARTIRDI
Bloomberg'de yer alan haberde,  4 Ekim ve 21 Ekim tarihli Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'ne göre, Ağustos ayında Ayyıldız Holding adında bir şirket kuran Kalyoncu, şirketin adını Ekim ayında Zirve Holding olarak değiştirdi. Kalyoncu, şirketin sermayesini 50 bin liradan 380 milyon liraya (190 milyon dolar civarı) çıkardı. Bu rakam, Kalyon İnşaat'ın sermayesinin yaklaşık 7,5 katına tekabül ediyor.
 
Kayıtlara göre, yeni şirketin mevcut şirket ya da basın, yayın, medya dağıtımının yanı sıra madencilik, tarım, ulaştırma ve turizm alanlarında yeni kurulacak şirketlere yatırım yapabileceğine dikkat çekildi.