Güncel
18 Oca 2018 18:25 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:46

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama:

- "17 Ocak'ta bazı basın ve yayın organlarında Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde, 1 Ocak-24 Mayıs 2017 tarihlerinde çocuk yaşta gebelik ve doğum vakalarının ilgili makamlara bildirilmediğine ilişkin, söz konusu olayın Cumhuriyet Başsavcılığımıza 3 Ekim 2017'de intikal etmesi üzerine derhal...

İSTANBUL (AA) - Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, dün bazı basın ve yayın organlarında Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde, 1 Ocak-24 Mayıs 2017 tarihlerinde "çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları"nın ilgili makamlara bildirilmediğine ilişkin, söz konusu olayın Cumhuriyet Başsavcılığına 3 Ekim 2017'de intikal etmesi üzerine derhal soruşturmaya başlanıldığını bildirdi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, dün bazı basın ve yayın organlarında Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde, 1 Ocak-24 Mayıs 2017 tarihlerinde "çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları"nın ilgili makamlara bildirilmediğine ilişkin, adli süreçle ilgili bazı hususların belirtilmesine gerek duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, olaya ilişkin TCK madde 279 kapsamındaki "Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" eylemi nedeniyle hastanede görevli iki personel hakkında soruşturma yürütüldüğü aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları iddialarına ilişkin TCK madde 103. uyarınca 'Çocuğun cinsel istismarı' suçu kapsamında ayrı bir soruşturma yürütülmektedir. Çocuğun cinsel istismarı suçunu işleyenlerin tespitine yönelik olarak yapılan çalışmalar çerçevesinde mağdurların tümü ifadeye çağrılmıştır. Gerek; kamu görevlisinin suçu bildirmeme suçu, gerek ise çocuğun cinsel istismarı suçlarıyla ilgili soruşturmalar devam etmektedir. Bu soruşturmalarla ilgili bir cumhuriyet başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir."