Güncel
23 Kas 2016 12:11 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:36

Küçük öğrencinin kan bağışı duyarlılığı

- İzmir'de gittiği hastanede kan bekleyen hastalardan etkilenen 7 yaşındaki Ecrin Geloğulları, okulundaki öğretmen ve velilerin bağışta bulunması için kampanya başlatılmasını sağladı

İZMİR (AA) - İzmir'de, hastanede kan bekleyen hastalardan etkilenen 7 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Ecrin Geloğulları'nın girişimiyle, okuldaki öğretmen ve velilerin bağışta bulunması için kampanya düzenlendi.

Gaziemir'deki Sabiha Gökçen İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Ecrin Geloğulları, kalp nakli bekleyen dedesini ziyarete gitti. Dedesinin yanında yatan hasta için acil kan aranmasından etkilenen Geloğulları, bu durumdaki hastalara yardım etmeye karar verdi.

Okula gittiğinde durumu arkadaşları ve sınıf öğretmeni Nursel Neşeli'ye anlatan Geloğulları, kan bağışı kampanyası başlatmak istediğini söyledi.

Okul yönetiminin de desteğiyle konuya ilişkin yapılan görüşmeler sonrasında, veli ve öğretmenlere yönelik iki hafta sürecek kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Veli ve öğretmenlerin okul yakınındaki kan merkezine giderek bağışta bulunduğu kampanyanın ilk gününde, 30 ünite kan toplandığı bildirildi.

Minik öğrencinin annesi Zarife Geloğulları, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının duyarlılığından memnun olduğunu dile getirdi.

Kızına destek olan arkadaşlarına, öğretmen ve velilere teşekkür eden Geloğulları, kızıyla gurur duyduğunu kaydetti.