Medya
25 Şub 2015 13:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:05

Kübalı yazardan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 'saray' eleştirisi!

Küba’nın en ünlü yazarlarından Eugenio Yanez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Küba’ya yaptığı resmi ziyareti “Cuba Encuentro” gazetesinde “Havana’da Türk Banyosu” başlığı altında köşesine taşıdı.

Yanez, Erdoğan’ın, "Küba’ya bakın. Sosyalizmden geliyor. Küba’daki saray beni adeta büyüledi. Beton yığınının içine girmiyorsunuz. Duvarlar arasında yürümüyorsunuz. Bu saray çok muhteşem” sözleri ile Küba konusunda hiçbir bilgisinin olmadığını ortaya koyduğunu ileri sürdü.

Hürriyet'te yer alan haberde; Sarayın 1948-1952 yıllarında Devlet Başkanlığı yapan Carlos Prio Socarras tarafından Yargıtay ve Başsavcılık binası olarak inşa edildiğini yazan Yanez, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Küba’da gördüğü ve etkisinde kaldığı tüm binaların sosyalist devrim öncesi yapıldığını yazdı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için bulunduğu Havana'da, Küba Devlet Başkanı Raul Castro tarafından törenle karşılanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "üçüncü dünya ülkesi devlet başkanı gibi davrandığını" savunan Yanez, “Tüm devlet başkanlarının Küba tarihi ile ilgili her şeyi bilme zorunluluğu yok. Bu yüzden yanında danışmanları, diplomatları ve gazetecileri bulunduruyor. Madem bilgisi yoktu o zaman onlara danışsaydı eminim ki onlar bu tarihi hatayı yapmazdı” ifadesini kullandı.