Gündem
26 Haz 2011 12:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:30

KRİZDEN KAÇAN MARKALAR NEREYE SIĞINIYOR?

Avrupa'da ekonomik, Ortadoğu'da ise yaşanan siyasi krizler perakende markaların dümeni bakın nereye kırdı...

Avrupa'da’da yaşanan ekonomik kriz, Ortadoğu ülkelerindeki karışıklık Türkiye’nin popülaritesini arttırdı. Özellikle kriz nedeniyle Avrupa pazarında yaşanan daralma birçok yabancı perakende markasının rotasını Türkiye’ye çevirmesine neden oldu. Son olarak Ülker’in kafe zinciri Cafe Crown’u satın alarak Türkiye pazarına merhaba diyen ABD’li Caribou’dan sonra, özellikle ekonomik fiyatları ile dikkat çeken Portekiz kökenli çocuk markası Zippy de geçen hafta Türkiye’deki ilk mağazasını açtı. Bu ay içinde iki yabancı marka Michael Kors ve Marc by Marc Jacobs İstinye Park’ta ilk mağazalarını açarken birçok marka da Türkiye için yola çıktı bile.

New Look da geliyor
2011 ve 2012’de aralarında Alman Garry Weber, İspanyol El Corte Ingles, ABD’li kadın ve erkek giyim markası Holister, Portekiz kökenli Sport Zone, Ortadoğu’nun en perakende gruplarından Landmark’a ait Baby Shop ve İngiliz hazırgiyim markası New Look’un olduğu birçok marka Türkiye’de mağaza açmak için gaza bastı.


Yeni gelecek markalar
Sport Zone (Portekiz)
Corte Ingles (İspanya)
Hollister (ABD)
Chanel (Fransa)
New Look (İngiliz)
Baby Shop (Ortadoğu)

Yalçın Ayaydın

Türkiye dünyada güvenli liman oldu
Türkiye’nin yabancı yatırımcı için güvenli liman olduğunu belirten İpekyol - Miroglio Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, “Avrupa ve Ortadoğu karışık. Türkiye ise en sağlam duran ülkelerden. Bu nedenle hem tedarik açısından hem de perakende de birçok marka Türkiye için gaza bastı. 2011 yılında hem markalar gelecek hem de mevcutlar güçlenecek”dedi.

İsmail Kutlu

Kopyacı diyenler işbirliği öneriyor
Türkiye’nin bölgesinde gittikçe güçlenen bir ülke olduğunu kaydeden Gizia Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kutlu, şunları söyledi: “Türkiye’de müthiş bir istikrar var. Bu devam ettiği sürece Türkiye’nin önü çok açık. Eskiden İtalya’ya kumaş almaya giderken Türkleri standlarına sokmak istemez ‘kopyacı’ derlerdi. Bize hırsız gözüyle bakanlar bugün işbirliği yapmak istiyor. ‘Alın nasıl öderseniz ödeyin’ diyorlar. ”

Zeynep Özçoban

Kapımızı çalanların sayısı çoğaldı
Park Bravo Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Özçoban da son dönemde kapılarının çok fazla çalınmaya başladığını söyledi. Türkiye’ye olan ilgiyi iş yaptıkları yabancı markalar nedeniyle daha iyi gözlemlediklerini kaydeden Özçoban, şunları söyledi: “Son dönemde kapımızı çalan çok fazla. Ama biz öncelikli olarak çalıştığımız grupların alt markaları ile ilgileniyoruz.”

RADİKAL