Gündem
02 Eyl 2015 14:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:51

Koza İpek Holding’te aramalar sürüyor

Dün basılan Koza İpek Holding Genel Merkezi’nde aramalar ve bilgisayarlardan imaj alma çalışmaları gece boyu sürdü.

El konulan malzemeler saat sabah 05:00'te emniyete götürülürken,polis ekipleri 13.00 itibariyle henüz binadan ayrılmadı.

Holdingin bilgisayarlarında imaj alma çalışmaları devam ediyor.

Hakkında gözaltı kararı bulunan Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in evindeki polis araması ise tamamlandı.

“4 milyar dolar fark var” iddiası

Hürriyet’te yer alan habere göre, operasyonla ilgili olarak yayımlanan savcılık yazısında “Şirketlerin yasal faaliyetleri neticesinde kazanılan para olup olmadığının tespiti, bu paraların hangi amaçlarla yurtdışı hesaplarına gönderildiğinin, bu transferlere ilişkin bilgiler ve tüm bu transferlerin şüpheli işlem olarak MASAK’a bildirip bildirilmediğinin tespiti gerekmektedir" ifadesi kullanıldı.

Savcılık kaynakları, İpek grubuna ait şirketlerin resmi olarak 3 milyar dolar geliri olduğunu bildirdiğini ancak yurtdışına transfer edilen paranın 7 milyar 40 milyon dolar olduğunu iddia ettiler.

Gelir ve transfer edilen para arasındaki yaklaşık 4 milyar dolarlık miktarın nasıl kazanıldığının incelenmeye muhtaç durum olduğunu vurgulayan savcılık kaynakları “Paranın himmet adı altında toplanan paralar olduğu şüphesini duymaktayız” iddiasını gündeme getirdi.

“İki kardeş kavga ediyor”

Hakkında gözaltı kararı alınan İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in annesi Melek İpek, bu sabah İpek Holding genel merkezine gitti.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan İpek, “Bunu yaptıranlar da benim düşmanım değil. İşin en acısı o. İki kardeş kavga ediyor gibi geliyor bana” diye konuştu.

Melek İpek, oğlunun İngiltere’ye kaçtığı yönündeki iddialarla ilgili olarak da “Akın Bey İngiltere'ye kaçmaz, kaçmadı, kaçmayacak. Çünkü kaçmasını gerektirecek hiçbir şey yok” dedi.