Medya
27 Şub 2017 16:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:31

Köşe yazarları 'rahatsız'; Hürriyet'in 'karargâh' haberi için kim, ne yazdı?

Hürriyet'in Cumartesi günkü "Karargah Rahatsız" manşeti köşe yazarlarının birinci gündem maddesi olmayı sürdürüyor.

Hürriyet'in "Karargah Rahatsız" manşeti bugün köye yazarlarının birinci gündem maddesi idi...

Aydın Doğan'a "Hayırdır, senin elin gözün niye oynamaya başladı" diye soran Star'dan Ahmet Kekeç, "tatsız ve tuhaf" dediği haber için savcıların harekete geçmesini ve Hande Fırat ile Aydın Doğan'ın da ifadelerini alması gerektiğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Danışmanı İlnur Çevik Yeni Birlik'teki köşesinde, "Gizli Cuntacılar mı, Hürriyet mi cunta?" diye sorarkan, bir diğer Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut ise, "Darbe sevdalıları ortalığa döküldü" dedi...

Akşam'dan Kurtuluş Tayiz, "Hürriyet hangi karargahın sesi?" diye sorarken, Star'dan Ardan Zentürk, "Orduyu da size yedirmeyiz, bilin" başlığını attı...

Yeni Şafak'tan Salih Tuna, "Aydın Doğan da rahatsız, Asuman da" başlığıyla Karar yazarı Elif Çakır'ın Hürriyet'in manşetine sessiz kalmasını eleştirirken, AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner Star'daki köşesinde "Sorun karargahta değil Hürriyet'te" ifadelerini kullandı.

Sabah'tan Fahrettin Altun, "Hürriyet ne yapmaya çalıştı?" sorusuna cevap ararken, Yeni Şafak'tan Hikmet Genç, "Cinsine çeker" başlığıyla Hürriyet'in geçmiş defterlerini açtı...

İşte köşelerden yükselen "Karargah Rahatsız" rahatsızlığı..

HAYIRDIR, SENİN YİNE ELİN GÖZÜN OYNAMAYA BAŞLADI!
AHMET KEKEÇ / STAR


Haberi dikkatle okuduğumuzda, karargâhtakilerin cuntacılardan rahatsız olduğu sonucunu çıkarıyoruz. Çünkü Akar’a yönelik eleştiriler ve suçlamalar Genelkurmay Başkanlığı İletişim Dairesi’ne sorulmuş, alınan cevaplar üzerine böyle bir haber yapılmış.
Fakat yine de tatsız ve tuhaf bir haber...
Zamanlaması da oldukça manidar...
Haberin dili ve atılan başlıklar (hele devam sayfasında atılan başlığın ima ettikleri) son derece problemli.
Öyle tuhaf bir haber ki, insanın, “Hayrola, eliniz gözünüz oynamaya başladı... Darbeye mi aşerdiniz?” diyesi geliyor.

Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ

GİZLİ CUNTACILAR MI, HÜRRİYET Mİ CUNTA?
İLNUR ÇEVİK / YENİ BİRLİK


O haber tam bir “28 Şubat” klasiği. Tamamen masa başında askeri hükümete karşı kışkırtmaya yönelik bir yayın… Ama Hürriyet kritik dönemlerde bunu hep yaptı ve yapmaya devam ediyor. (...) 15 Temmuz kanlı darbe girişimi her ne kadar Fetöcülerin işi idiyse de orada bazı eski cunta heveslileri askerlerin de bu işin içinde oldukları ve Fetöcüler çuvallayınca ya kenara çekilip arazi oldukları ya da ele geçirilip darbeci olarak hapsi boyladıkları şüpheleri var. Yani hala TSK’da bazı darbe heveslileri olabilir ve bu manşet onların marifeti de olabilir.

Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ

"DARBE SEVDALILARI" ORTALIĞA DÖKÜLDÜ!
YİĞİT BULUT / STAR


Cumartesi günü atılan manşet “Millet’e, Devlet’e ve Lider’e açıkça bir tehdittir.” Bir vatandaş olarak tehdit edenlere diyorum ki; TOPUNUZ BİRLİKTE GELİN! BU SON GELİŞİNİZ OLACAK!
Son söz: Türk Silahlı Kuvvetleri’nin “KURUMSAL KİMLİĞİ’ni” bu tip “algılama oyunlarına bulaştıranlar” ve kendi menfaatleri doğrultusunda “halkı kendi ordusu ile karşı karşıya getirmeye” çalışanlar, mutlaka bunun hesabını verecekler! YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ, GÜÇLÜ, BÜYÜK, CİHANŞÜMUL TÜRKİYE...

Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ

HÜRRİYET HANGİ KARARGAHIN SESİ
KURTULUŞ TAYİZ / AKŞAM


Sözün özü Hürriyet, “Karargâh rahâtsız” manşetini hiç öyle “gazetecilik” edebiyatıyla açıklayamaz. Bu ülkede yapmadıkları tek iş gazeteciliktir. Bu da herkesin malumudur. Doğan medyası, arkasına saklanacağı bir vesayet odağı kalmadığında muhakkak kışkırtacağı yeni bir güç odağı arayışına girer; ya askeri ya siyaseti yahut terör örgütlerini kullanarak Türkiye’yi istikrarsızlaştırmaya çalışır. “Karargâh rahatsız” manşeti de TSK’yı yeniden 28 Şubat günlerine çekme denemesi olarak kayıtlara geçecektir.

Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ

ORDUYU DA SİZE YEDİRMEYİZ, BİLİN
ARDAN ZENTÜRK /STAR


İki de bir Orgeneral Akar ile uğraşmalarının, daha dün içinden çıkmış bir cuntayı emir-komuta zinciri içinde alt etmiş orduyu siyasetin içine çekmeye çalışmalarının nedeni budur.Meşru siyasi otorite ile asker arasında fay hattı oluşturacak, doğacak kaos ortamında ise yeni bir hamlenin yolunu açacaklar, olmayacak, çünkü hedeflerini ve planlarını biliyoruz.

Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ

SORUN KARARGAHTA DEĞİL HÜRRİYET'TE
MEHMET METİNER / STAR


“Ordu rahatsız” manşeti, eski Türkiye’ye aitti.
“Karargâh rahatsız” manşeti ise yeni Türkiye’de atılıyor.
Hürriyet’in bu eski Türkiye alışkanlığını yeniden gündeme taşıması ne anlama geliyor?
Hürriyet temsilcisinin merak ettiği sorulara Genelkurmay Başkanlığı’nın verdiği cevaplara bakıyorsunuz, bir de manşete çekilen başlığa. İkisi arasında uçurum var…
Genelkurmay’ın rahatsızlık duyduğu eleştiriler, aslında tam da o manşeti çeken veya çektiren çevrelerden karargâhın duyduğu rahatsızlığı ifade ediyor.
Çekilen bu manşetle farklı bir algı oluşturulmak istenildiği de gün gibi ortada.

Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ

AYDIN DOĞAN DA RAHATSIZ ASUMAN DA!
SALİH TUNA / YENİ ŞAFAK


Savaştaki bir ordunun Genelkurmay Başkanı'na bu şekilde alçakça tezvirlerle saldırmak en hafif ifadeyle “bozgunculuktur.”
Ne ki, başörtüsü konusunda meramını anlatmaktaki (ilgili haberde yer alan) sorunlu ifade, “Genç Subaylar Tedirgin” manşetlerini çağrıştıran “Karargah Rahatsız” manşetiyle birleşince, bu manşet de tescilli darbeci Hürriyet'te arzı endam edince ortaya bambaşka bir fotoğraf çıkmış oluyor.
Bu fotoğraf şudur: “Aydın Doğan rahatsız.”
Bu “fotoğrafa” gıkını çıkartmadığına göre anlaşılan o ki “Asuman da rahatsız.”
Aydın Doğan'ın adamları yaptıkları açıklamada, “Hürriyet'in demokrasiye olan taahhüdünü sorgulamak kimsenin haddine değildir” demişler.
Hürriyet'in her darbeyi arkalayan hatta teşvik eden kirli tarihi hariç herhalde…

Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ

HÜRRİYET NE YAPMAYA ÇALIŞTI?
FAHRETTİN ALTUN / SABAH


Peki Hürriyet bu haberle ne yapmak istedi? Bana soracak olursanız Hürriyet'in açık ve çok katmanlı bir manipülasyonuyla daha karşı karşıyayız.
Habere baktığınızda Türkiye'de ordunun siyasi bir odak, bir ağırlık merkezi olarak sunulduğunu görüyoruz.
Dile getirilen "yıpratma unsuları" elbette sorunlu.
Fakat bunlardan rahatsızlık duyup bunlara savunma refleksiyle cevap vermek de üzerinde durulması gereken bir diğer konu. Verilecek tek cevap, TSK'nın sivil otoritenin kararlarına bağlı olduğu, bu tartışmaların bir tarafı olmadığıdır.
Bir başka husus da şu. Bu haberle, ordu mensuplarında bir "karşı bilinç" oluşturma çabası söz konusu. Ordu mensupları için neredeyse "rahatsız olunabilecekler listesi" çıkarılmış!

Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ

CİNSİNE ÇEKER!..
HİKMET GENÇ / YENİ ŞAFAK


Ama siz o başlığı (Karargah Rahatsız) atamazsınız… Şeytanı ayrıntıda gizleyerek mesaj verdikten sonra salağa yatamazsınız… Zira sabıkanız sebebiyle manevra alanınız oldukça dar…
Sonra ne derler?...
“Katranı kaynatsan da olmaz ki şeker” derler…
Derler mi derler!..

Yazının tamamını okuma için TIKLAYINIZ