Medya
17 Oca 2017 10:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:23

Korku Filmlerini Sevenler Öteki Sinema Partisinde Eğlendi!

Öteki Sinema’nın düzenlediği okur anketinde birinci olan Siccin 3 filminin yönetmeni olan Alper Mestçi’ye ödülü, 13 Ocak Cuma gecesi BPR Guest House’da düzenlenen partide verildi

Ağırlıklı olarak internet sinema yazarlarının ve korku filmlerinde oynayan oyuncuların katıldığı gecede 50’ye yakın konuk Öteki Sinema yazarı Semra Doll’un çaldığı müziklerle eğlendi. Korku temalı playlisti ise Amerika’da yaşayan ve film müzikleri hazırlayan Semih Taaren hazırladı.

İlk 5 filmin fragmanlarının gösterildiği takdim töreninde, Öteki Sinema’nın kurucusu Murat Tolga Şen, Alper Mestçi ve filmin başrol oyuncusu Adnan Koç’a Türkiye’de yapılan “tür sineması” adına teşekkür etti ve ödül plaketini teslim etti.



Gecede konuşan Murat Tolga Şen, “Herkes bize neden Reha Erdem’i, Derviş Zaim’le yarıştırmadığımızı soruyor ama onlar her yerde yarışıyor zaten. Biz henüz emekleme çağında da olsa gelişen tür sinemasını desteklemek ve bu alanda daha nitelikli çalışmaların öne çıkmasını istiyoruz, bu yüzden okur anketimizde korku filmleri yarışıyor ve yarışmaya devam edecek” dedi.

Ödülünü alan Alper Mestçi ise korku filmlerinin ödüllendirilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ve bunun devam etmesi gerektiğini söyledi. “Neden Cin filmi çekiyorsunuz” sorusundan artık sıkıldığını söyleyen Mestçi, kendisinin artık farklı türleri denemek istediğini ancak korku sinemasının aynı zamanda bir gişe sineması olduğunu ve seyirci beklentisinin cin ve büyü temalarından yana olduğu sürece bu kanaldan çıkılamayacağını belirtti.