CineRadar
30 Eyl 2016 11:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:34

Köri soslu gişe komedisi: Bir Baba Hindu!

Sermiyan Midyat’ın iddialı komedisi Bir Baba Hindu gösterimde, bir BKM yapımı olduğu için gişesinin iyi olacağını şimdiden öngörebiliriz, bakalım bu köri soslu komediye seyirci ne kadar ilgi gösterecek?

Tim Burton acayip dünyalar yaratmaya devam ediyor ama eski yaratıcılığından eser yok, Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları, ismi gibi tuhaf ama orijinal bir iş değil, yönetmenin sıkı takipçilerine göre bir iş.

Fatih Akın’ın Cut’tan ağzı yanınca yeniden küçük hikayelere döneceğini düşünüyordum, öyle de oldu. Elveda Berlin, Im Juli (Temmuz’da) tadında bir film… Son olarak tavsiye edebileceğim bir Pele hikayesi var ki o da çocukluğunda bu efsaneyi izlemiş orta yaş ve üstü seyirciye hitap edecektir.

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Bir Baba Hindu

Sermiyan Midyat’ın yönettiği ve Sermiyan Midyat, Nicole Faria, Şafak Sezer ile Burak Satıbol’un oynadığı Bir Baba Hindu, BKM Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Fadıl bölgesinin en acımasız mafya babalarından biridir. Hintli yoga hocası Gundhi’ye aşık olur. Gundhi kaçırılınca Fadıl genç kadını bulma yoluna baş koyar. En güvendiği arkadaşı Hulusi’yi de alarak Hindistan’a giden mafya babasının amacı Gundhi’yi kaçıranların elinden kurtarmak ve onun kalbini kazanmaktır. Ancak işler sandığı kadar hiç de kolay olmayacaktır. Gundhi’nin annesi de Hindistan’da çok güçlü, büyük bir mafya örgütünü yönetmektedir.

Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları

Tim Burton’ın yönettiği ve Eva Green, Asa Butterfield, Ella Purnell ile Allison Janney’in oynadığı Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children), The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarıldı.



Çok sevdiği büyükbabası, Jake’i terk ettiğinde onu başka zaman ve dünyalara götürecek bir ipucu bırakıyor. Bu ipucu onu sihirli bir yer olan Bayan Peregrine’nin evi olarak da bilinen tuhaf yere yönlendiriyor. Ancak gizem ve tehlike, oradakileri tanıdıkça, onların özel güçlerini ve düşmanlarını öğrendikçe derinleşiyor. Sonunda Jake aslında kendi tuhaflığının yeni arkadaşlarını kurtarabileceğini keşfediyor.

Pele: Bir Efsanenin Doğuşu

Jeff Zimbalist ile Michael Zimbalist’in yönettiği ve Vincent D’Onofrio, Rodrigo Santoro, Diego Boneta ile Colm Meaney’in oynadığı Pele: Bir Efsanenin Doğuşu (Pele), 30 Eylül 2016′da Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films tarafından vizyona çıkarıldı.



Film, 1958’de 17 yaşında genç bir adamın, Pele’nin, Brezilya’nın ilk Dünya Kupasını kazanmasını sağlayan golü atıp bir futbolcu olarak mucizevi yükselişini anlatıyor. Pele, fakirlik dolu Brezilya gençliğinin hayatından, otantik oyun tarzı ve tüm olasılıklara karşı yenilmez duruşu ile bir ülkenin ününü ve ilhamını bulup onu sonsuza kadar değiştirdi. Brezilya, Pele futbolu sayesinde tüm dünyada tanındı.

Tüm Sırların Sahibi Kız

Colm McCarthy’nin yönettiği ve Gemma Arterton, Paddy Considine, Glenn Close ile Sennia Nanua’nın oynadığı Tüm Sırların Sahibi Kız (The Girl With All The Gifts), Yeni Film tarafından vizyona çıkarıldı.



İnsanlık özgür iradeyi yok eden ve herkesi insan eti yiyen birer “aç” haline getiren bir çeşit virüs nedeniyle yok olma tedidiyle karşı karşıyadır. Sadece bir grup çocuk bu korkunç virüse karşı bağışıklık göstermektedir. Bu bir grup eşsiz çocuk İngiltere’de bir askeri üste Dr. Caldwell’in önderliğinde bir dizi zalim tıbbi teste tabi tutulmaktadır. Bu çocuklar hâlâ duygulara ve düşünme yetisine sahiptirler ve umut onlardadır.

Elveda Berlin

Fatih Akın’ın yönettiği ve Anand Batbileg, Tristan Göbel, Nicole Mercedes Müller ile Aniya Wendel’in oynadığı Elveda Berlin (Tschick – Goodbye Berlin), Fabula Films tarafından vizyona çıkarıldı.



Zengin ve kopuk bir ailede büyüyen 14 yaşındaki Maik ile sınıfa yeni gelen göçmen Tschick’in sıra dışı dostluğu. Annesi rehabilitasyon merkezine yatırılmış ve babası da iş gezisinde olan Maik yaz tatilini tek başına geçirecektir. Ancak Tschick çalıntı bir arabayla kapısına gelince plansız programsız bir yolculuğa çıkarlar. Bu, Maik için hem kendini, hem de hayatı keşfedeceği bir macera olacaktır.

Deepwater Horizon: Büyük Felaket

Peter Berg’in yönettiği ve Mark Wahlberg, Kurt Russell, John Malkovich ile Gina Rodriguez’in oynadığı Deepwater Horizon: Büyük Felaket (Deepwater Horizon), The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarıldı.



Lousiana sahilinin açıklarındaki sondaj kulesi Deepwater Horizon, bugüne kadar dünyaya en pahalıya patlayan yangın ve petrol sızıntısına sebep olan petrol sondajıdır. 87 gün boyunca günde 50.000 varilden fazla petrol Meksika Körfezine sızar. Kazanın neden olduğuna dair birçok soru ortaya atılır. Film, 11 işçinin hayatını kaybettiği bu küresel felaketin görünmeyen taraflarını beyazperdeye getiriyor.

Lanet: Uyanış

Kemal Özdemir’in yönettiği ve İnanç Akbulut, Tuğba Dikmen, Mervan Tuzcuoğlu ile Nurseda Ünalacak’ın oynadığı Lanet: Uyanış, Vidd Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Üniversite Felsefe Bölümü öğrencisi Zeynel’in Metafizik dersine karşı bakış açısının, diğer öğrencilere nazaran daha ilgili ve uç noktada olması, bazı arkadaşları tarafından alay konusu haline gelmiştir. Dokuz arkadaşın kendi aralarında yaptıkları iddialaşmalar ve gece mezarlıkta başlayan cesaret gösterileri eğlence olmaktan çıkıp, içinden çıkamayacakları büyük bir kâbusun başlangıcı ve hayatta kalma mücadeleleri olacaktır.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.