Güncel
20 Haz 2017 13:20 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:32

Kocaeli'de kızını öldüren babanın intihar etmesi

- Kocaeli'de, dün babasının açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Rana Günlü'nün cenazesi, defnedilmek üzere Eskişehir'e gönderildi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, dün babası Erdal Günlü'nün (41) açtığı ateş sonucu ölen 17 yaşındaki Rana Günlü'nün cenazesi, defnedilmek üzere Eskişehir'e gönderildi.

Eskişehir'de yaşadığı ve lise öğrencisi olduğu öğrenilen Rana'nın naaşı, babasından ayrı olan annesi Şengül Pekkaya tarafından teslim alınarak, Eskişehir'de toprağa verilmek üzere yola çıkarıldı.

Öte yandan otopsi işlemleri tamamlanan baba Erdal Günlü’nün cenazesi de yakınlarına teslim edildi. 3 çocuk babası Erdal Günlü'nün cenazesinin Sakarya'da toprağa verileceği öğrenildi.

- "Kızının bazı hal ve hareketlerine kızıyordu"

Olayın ardından intihar eden ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden baba Günlü'nün ağabeyi Olcay Günlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin psikolojisinin bozuk olduğunu belirterek, kardeşinin cezaevinden çıktıktan sonra bir türlü kendine gelemediğini söyledi.

Kardeşinin, kızının bazı hal ve hareketlerine kızdığını ifade eden Günlü, "Hafta sonları kızı yanına geliyordu. Kızının İnstagram hesabından paylaştığı fotoğraflara kızmıştı. Giyimine kuşamına karışıyordu. Ben de dedim 'Bu kız çocuğu hevesi geçer, normale döner.' dedim. O da 'Beni dinlemiyor, çağırıyorum gelmiyor.' diyordu. 3 günden beri yanımda değildi. İşi bırakmıştı. Sıkıntı yoktu. Bana "Kızın biletini aldım geliyor.' dedi. Kız geldi 'Amca' diye kucaklaştık. İkisi beraber yukarıya çıktılar. Ben de çıktım işim bitince, aynı apartmanda yan dairede oturuyorum." diye konuştu.

Günlü, dün apartmandan gelen sesle irkildiklerini dile getirerek, "Bir kadın sesi duydum, 'Eyvah' dedim kardeşim kızını dövüyor. Yukarı eşimle beraber çıktık. Kapının önünde bağırdık. Baktık anahtar üzerinde açtık, girdik. Kız çekyatta yatıyordu. Babası da yanında. Aradık ambulans geldi. Kız kontrol edildi, 'Ex olmuş.' dediler. Kardeşim yaşıyordu. Cezaevinden sonra hep yanımdaydı. Bırakmadım düzelsin diye cinayete dolaylı iştirak suçundan 12 yıl yattı, 9 ay önce çıktı. Toparlamaya çalışıyorduk. O psikolojiyi üzerinden atamadı." ifadesini kullandı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, Rana Günlü (17) ile babası Erdal Günlü (41), Cedit Mahallesi Turan Güneş Caddesi'ndeki apartman dairesinde silahla vurulmuş halde bulunmuş, genç kız olay yerinde, babası da Kocaeli Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili soruşturma başlatın polis, baba Erdal'ın girdiği bunalım sonucu silahla kızını öldürdükten sonra intihar ettiği ihtimali üzerinde durmuştu.