Gündem
17 Mayıs 2011 17:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:22

KIZIMIN ADAY OLACAĞINI BİLSEM PASAPORTUNU SAKLARDIM!

NTV'de Yazı İşleri programının bugünkü konuğu, gazeteci yazar Ayşe Önal'dı. Önal, kızı Şafak Pavey'in CHP milletvekili adayı olma sürecini anlattı...

İşte Ruşen Çakır'ın soruları ve Ayşe Önal'ın yanıtları:

Ruşen Çakır: Kız durumundan CHP ile yakın ilişki içindesin şu an. Kızın milletvekili adayı CHP'den. Sen de fiziksel sıkıntısı nedeniyle sürekli yanında olmak istiyorsun.

Ayşe Önal: Annelik kadrosundan istifa ettim, asistanlık kadrosuna geçtim ama patron maaş vermiyor. İşi bırakacağım.

Ruşen Çakır: Şafak CHP'nin bu seçimde en önplana çıkan isimlerinden birisi.

Ayşe Önal: İnanılmaz bir ilgi var. Çok seviliyormuş demekki. Biraz komik olsun diye anlatmaya çalışayım. Mesela Çayeli Dernekleri arıyor. AKP'li dernekler bunlar. Ben anlatmaya çalışıyorum. İstanbul adayı kendisi diye. Olsun diyorlar "biz onu çok seviyoruz" Ama CHP adayı diyorum... "Olsun, çayelinde kahvaltıya gelsin" diyorlar.

Ruşen Çakır: Demek ki bulunabiliyormuş böyle genç ve ilgi çeken isimler. Onları kazandırmayı neden tercih etmiyor siyasiler.

Ayşe Önal: Bilmiyorum tabi. Ama ben Şafak'ın kanına Gürsel Bey'in girdiği kanaatindeyim.

Ruşen Çakır: Hala istemiyorsunuz siz adaylığı...

Ayşe Önal: Başka arkadaşlardan çok tepki de aldım. Ben Şafak'ın yolunu biliyordum nereye gidiyor. 32 yaşında... Yaşını söyledim diye de öldürecek beni. Ama bu kadar genç yaşta çok önemli bir makama geldi. BM genel sekreteri ile arasında dört makam kalmıştı. Makamda gözüm var tabi öyle görünüyor. Şafak Afganistan'da, İran'da çalıştığı için, atlayarak yükseldi. Anne olarak bana sorsaydı, Pasaportunu çalardım ve gelmesini engellerdim. Ama bana sormadı.