Gündem
23 Mar 2017 14:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:34

‘Kırım gerginliği’ Eurovision’a taşındı: Ukrayna, Rus şarkıcının ülkeye girişini yasakladı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması'nda Rusya'yı temsil edecek olan Yuliya Samoylova'nın ülkeye girişi yasaklandı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 9, 11 ve 13 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması'nda Rusya'yı temsil edecek olan Yuliya Samoylova'nın ülkeye girişi yasaklandı. Ukrayna'nın yasalarını ihlal ettiği için giriş yasağı konan engelli şarkıcı kararla dalga geçerek, "Benim gibi küçük bir kızı tehdit olarak gördüler" dedi.

Ukrayna’ya girişi 3 yıllığına yasaklanan Samoylova, “Kenarda durup olanları izlemek çok komik, çünkü bende ne gördüklerini anlamıyorum. Benim gibi küçücük bir kızda bir tür tehdit gördüler” diyerek tepkisini dile getirdi. Tass haber ajansına konuşan Samoylova, provalara devam ettiğini ve durumun düzeleceğine olan inancını koruduğunu ifade etti.

Ukrayna Güvenlik Teşkilatı’ndan (SBU) dün yapılan açıklamada, Yuliya Samoylova’nın Ukrayna’nın Rusya’nın kontrolü altında bulunan Kırım Yarımadası’nda konser vererek Ukrayna yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle, Ukrayna’ya girişinin üç yıllığına yasaklandığı bildirilmişti.

Avrupa Yayın Birliği’nden yapılan açıklamada, bu soruna çözüm bulunmasını ve her ülkenin Ukrayna’ya kendi heyetini gönderebileceğini umdukları ifade edilmiş, fakat bu konuda karar yetkisinin Ukrayna makamlarına ait olduğu vurgulanmıştı.

Yuliya Samoylova, Rusya’nın 2014 yılında ele geçirip ilhak ettiği Ukrayna’nın Kırım Yarımadası’nda 2015 yılında konser vermiş, bu nedenle Ukrayna makamları tarafından, Ukrayna yasalarını ihlal etmekle suçlanmıştı.