Gündem
29 Eyl 2014 17:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:46

Kimse Yok mu Derneği'nden Kurban yardımı açıklaması! Bu ülkeyi Sabah ve Takvim mi yönetiyor? (Medyaradar/Özel(

Medyada haklarında, “İzin Almaksızın Yardım Toplama” yetkisinin Bakanlar Kurulu kararıyla elinden alındığı haberleri çıkan Kimse Yok Mu Derneği söz konusu haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Hükümetin, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açtığı kararla Gülen cemaatine yakın Kimse Yok Mu Derneği'nin yardım toplama yetkisini kaldıracağı yolundaki haberler üzerine dernekten bir açıklama yapıldı.

İşte Kimse Yok Mu Derneği'nin açıklaması:

Bugün yine medyada Kimse Yok Mu Derneği’nin “İzin Almaksızın Yardım Toplama” yetkisinin Bakanlar Kurulu kararıyla elinden alındığına dair haberler yer almaktadır. Bir kez daha ifade etmek gerekirse, Derneğimize bu yönde ulaşmış herhangi bir resmi karar veya tebligat yoktur. Bununla birlikte, Bakanlar Kurulu’nun Derneğimize yönelik böyle bir kumpasa alet edileceğine asla inanmak istemiyoruz. Bu yönde alınacak bir kararla tarihi bir vebal altına girilecektir. “İzin Almaksızın Yardım Toplama” yetkimizi ve kamu yararı statümüzü kaldıracak tek bir kanuni gerekçe gösterilemez. Milletimiz, bu yönde alınacak kararların hesabını ferasetiyle ödetir.

Son aylarda yayınladıkları onlarca tekziple yalan habercilikleri tescillenmiş Sabah ve Takvim “gazeteleri” kullanılarak başlatılan operasyona, art niyetli denetim süreçlerine ve bazı denetçilerle kurulan kumpasa Bakanlar Kurulu da alet edildiyse, sözün bittiği yerdeyiz. Tek kelimeyle yazık!

Binlerce dosya didik didik edilerek yapılan iki “rutin” denetimin raporları elimizde. Bu kadar art niyetli denetimler geçirmemize rağmen bu milletin vicdanı olmuş Kimse Yok Mu’ya isnat edebildikleri tek bir suç ve alnına sürebildikleri tek bir leke yoktur. Kimse Yok Mu Derneği, bu kararın alınmasını gerekli kılacak hangi suçu işlemiştir? Dernekler Dairesi Başkanlığı ve kurumumuzu teftiş eden denetçiler erkekçe ve yiğitçe çıkıp açıklamak durumundadırlar.

Bu ülkede yasalar var, yönetmelikler var. Kimse Yok Mu Derneği, bunların hangisine muhalefet etmektedir? Hangi uygunsuz işlemi yapmıştır? Yetkililer bunu açıklamak zorundadırlar. Kimler nerede, kiminle hangi alçakça planlarla, düzmece teftişlerle, sahte raporlarla bu kararı Bakanlar Kurulu’na aldırmak istemektedir? Dernekler Dairesi Başkanlığı’nda bunu açıklayacak, kimlerin hangi karanlık emelin tetikçiliğini yaptığını açığa çıkaracak bir tane namuslu vatan evladı yok mudur?

Yasaları ve yönetmelikleri en iyi bilen sizlersiniz. İddia edilenler doğruysa şayet, Allah için bu kararı aldırabilecek bir tane kanuni gerekçe gösterin. Kimse Yok Mu Derneği’nin hak ederek aldığı bu statüye sahip 8 vakıf 12 dernek bulunmaktadır. Kimseye bir sözümüz yok, fakat bunların arasında Derneğimiz kadar düzgün, kılı kırk yarar bir titizlikle bütün faaliyetlerini tutanak altına alan ve yetkili kurumlara bunu aksatmadan raporlayan, Derneğimiz kadar itibarlı, bütün dünyaya hizmet götürüp milletimizin medarı iftiharı olmuş bir kurum var mıdır?

Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz, Patagonya’da değil. Bu ülkede neler olduğunu, kimin hangi süfli amaçla neler çevirdiğini bilmek hakkımız. Diyelim ki Kimse Yok Mu Derneği’nin “İzin Almaksızın Yardım Toplama” yetkisini ve kamu yararı statüsünü gerçekten elinden aldınız. Türkiye’de objektif kriterlerle bu statüleri hak edecek tek bir dernek, tek bir vakıf gösterin bize o zaman.

Bu kumpası kuranlar ve maalesef buna alet olanlar, nasıl bir cinayet işlediklerinin farkında değiller. Milletimizi millet yapan değerleri nasıl ayaklar altına aldıklarını, yardımlaşma ve dayanışma kültürümüze, inanç değerlerimize ve kültürel kodlarımıza nasıl bir darbe vurduklarının bilincinde değiller. Bu millete düşman değilseniz şayet, bile isteye böyle hukuksuz bir kararın, bütün değerlerimizin altına dinamit koyacak bu nevi bir cinayetin altına imza atamazsınız.

Bu ülkeyi Sabah ve Takvim mi yönetiyor ki, yalan haberler dayanak gösterilip hukuksuz denetimler yapılıyor? Sabah ve Takvim mi yönetiyor ki, istenen elde edilemeyince başka bir haber yaptırılıp yeni hukuksuzlukların zemini hazırlanıyor? Kimler hangi planları yapıp kimin marifetiyle uygulamaya koyuyor? Bizim, milyonlarca bağışçımızın, onbinlerce gönüllümüzün ve bütün milletimizin bunları bilmeye hakkı vardır.

Bu ülkede bir devlet var. Hukuk var. Nizam var. Bu yapılanların bedelsiz kalacağını mı zannediyorsunuz? Bütün bu hukuksuzlukların hesabını bir gün Adalet önünde vermeden kurtulamazsınız. Kanunsuz işler peşinde koşup altına imza atananlar varsa, belli ki Adalet’ten korkmuyorlar. Mazlumların ahından da mı çekinmezler? Allah’tan dan mı korkmazlar? Tüm dünyada tanınan, 113 ülkede hizmetleri olan,Anadolu’nun bağrından neşet etmiş böylesi bir değere bu saldırı nedendir? Kimler yeni bir utançtarihi yazma peşinde?Kimse Yok Mu’ya yapılan bu zulmü ne bu milletin tek bir ferdine nede dünyaya anlatamazsınız.Bir STK’yı, gerçek bir insani yardım kuruluşunuhiç bir gerekçe, belge ve delil olmaksızın yok etmenin bedeli de vebali de ödenemez.

Umuyoruz ki tüm bu yazılıp çizilenler birer yalandan ibarettir. Birilerinin masa başında yazdıkları senaryolardan ibarettir. Yoksa bu yönde alacağınız bir kararla, milyonlarca mazlumun, yetimin ve mağdurun ahı kabus gibi çöker tepenize.Ücretiz sağlık hizmeti bekleyen yavruların, ışığa kavuşmayı bekleyen katarakt hastalarının, şer şebekelerinin insafına terk edilmiş yetimlerin, hastalık saçan bulanık su birikintilerine mahkum garibanların, zalimin zulümden bize sığınan mültecilerin, senede bir defa midesine et giren fukaranın, bir yıl boyunca Ramazan’da alacağı gıda kumanyasının yolunu gözleyen gurabanın ve eğitimini sürdürebilmek için desteğe ihtiyacı olan çocukların elleri yapışır iki yakanıza.

Acilen bir açıklama bekliyoruz. Böyle bir karar var mıdır? Varsa kimler hangiplanla, hangi gerekçelerle bu kumpası kurdu bilmek hakkımız. Bütün bunlar Kimse Yok Mu’ya yönelik bir algı operasyonuysa şayet, bunun faillerini de bilmek hakkımız. İlgili bütün yetkililer ve kurumlar bu konulara açıklık getirmeli, milyonları daha fazla üzüp rencide etmemelidir.

Kimse Yok Mu

Medyaradar/Özel