Gündem
28 Nis 2016 17:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:29

Kilis Valisi Twitter'ı salladı! İşte olay yaratan sözler

Kilis Valisi Süleyman Tapsız olay yaratan 'roket' sözleri ile twitterı salladı.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ın CHP heyetinin raporuna yansıyan “Benim de can güvenliğim yok. Süpermen değilim, roketleri havada yakalayamam” sözleri twitterı salladı. Kilis Valisi TT listesine girdi.

IŞİD saldırılarının hedefinde yer alan ve günde 500 kişinin terkettiği söylenen Kilis'in Valisi CHP raporu ile gündemde.

Kilis'te yaşananları incelemek için bölgeye giden Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok başkanlığındaki CHP heyeti Vali Süleyman Tapsız başta olmak üzere esnaf ve sivil kurum yöneticileriyle görüşerek bir rapor hazırladı.

KİLİS VALİSİ'NİN OLAY OLAN SÖZLERİ

Rapor Vali Tapsız'ın söylediği iddia edilen sözlerle gündeme oturdu. CHP'nin raporundaki o sözler şöyle;

-Vali Tapsız, konunun bir milli güvenlik meselesi olduğunu, kendisini ve ailesinin de can güvenliği bulunmadığını, kendisinin bölgede yürütülen hükümet politikalarını uygulamakla ve verilen talimatları yerine getirmekle yükümlü olduğunu, çözümün kendisinde olmadığını birkaç kez vurgulamıştır. Açık sınır kapısına hayır diyemeyeceğini ifade etmiştir.

KİLİS VALİSİ : SÜPERMEN DEĞİLİM ROKETLERİ HAVADA YAKALAYAMAM

-Bu bilgileri Milli Savunma Bakanı’na da aktardığını belirten Vali, tedbirler almaya katkı sunduklarını, halkı anonslarla bilgilendirdiklerini, kendilerinden kaynaklı bir sıkıntı olmadığını, ancak kendisinin süpermen olmadığını roketleri havada yakalayamayacağını aktarmıştır.

KURŞUN ADRES SORMAZ Kİ...

-Çözümün o tarafta bir güvenli bölge olduğunu, ABD’nin Türkiye’nin çözümüne yanaşmadığını, Rus S 300 ve S 400’lerinin varlığından dolayı Suriye hava sahasına bizim uçaklarımızın giremediğini söyleyerek,‘Kurşun adres sormaz ki’ şarkısını hatırlatan Vali Tapsız, önlem almada Ankara’dan ileride çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek, AFAD’ın yeni kuracağı alarm sistemi için öncü fikri verdiklerini aktarmıştır. ‘Ben bildiğimi söylerim, inanmanız gerek’ cümleleri ile kendi çocuğunun da okula gittiğini, Roketin 200 metre  ötelerine düştüğünü, kendilerinin de korktuğunu aktarmıştır.

VALİ : ABDESTSİZ ÇIKMAYIN DEMİŞTİ!

Kilis Valisi daha önce roketle yaralanan bir kişiyi hastanede ziyareti sırasında 'biz abdetssiz çıkmıyoruz' tavsiyesi ile gündem olmuştu.