Gündem
16 Eki 2016 23:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:36

Kılıçdaroğlu'ndan Fethullah Gülen'e çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Beylikdüzü Belediyesi’nin Yakuplu’da gerçekleştireceği yatırımların toplu temel atma törenine katıldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Fethullah Gülen'e çağrıda bulunarak "'Ben suçsuzum' diyor. Sen suçsuzsan, çıkar gelirsin Türkiye'ye, yargının önüne çıkarsın. Gelmiyorsan sen suçlusun o zaman" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediyesi'nin toplu temel atma törenine katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminde görev yapan erlerin suçu olmadığını, emir verenlerin peşine düşülmesi gerektiğini söyledi.

"GELMİYORSAN SEN SUÇLUSUN O ZAMAN"

Fethullah Gülen'e de çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "15 Temmuz gecesi komutan emir vermiş erler dışarı çıkmış. Erler linç edildi. Linç edilen erlerin de ailelerine sahip çıkıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'na da, Başbakan'a da söyledim. O erleri linç edenlerinde yakalanıp ailelerine teslim edilmesi lazım. Erin ne günahı var. Sorgulayacaksan eri değil kardeşim, komutanını yakala, emri veren adamı yakala. Kadınlar belki bilmez ama erkek olarak hepimiz askerlik yaptık. Komutan ne emrederse hepimiz ona uyarız. 1 milyonun üzerinde mağdur doğru değildir. Her ilde, ilçede mağdur doğru değildir. Ben hükümeti her yerde uyarıyorum. Bunlar yanlıştır diyorum. Darbeci, meclisi bombalayan, git yakala. Hapse at, hiç bir sorun yok. Talimatı veren, yakala. Amerika'dan Fethullah Gülen gelsin, iste, gelsin. 'Ben suçsuzum' diyor. Sen suçsuzsan, çıkar gelirsin Türkiye'ye, yargının önüne çıkarsın. Gelmiyorsan sen suçlusun o zaman."