Gündem
01 Eyl 2015 11:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:51

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den medya operasyonuna sert tepki!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli İpek medya grubuna yönelik operasyonla ilgili açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İpek medya grubuna yönelik baskınla ilgili 'Medyası susturulan bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Hükümeti bizi dünyaya rezil etmemeye davet ediyorum' dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Rixos Otel'de Adli Yılın Açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katılmadan önce gazetecilerin Koza İpek Medya Grubu'na yapılan baskınla ilgili sorularını cevaplandırdı. Kemal Kılıçdaroğlu, olayı nasıl karşıladığına ilişkin soruya, "Baskı devam ediyor ama dikkatle takip ediyoruz. Medyası susturulan bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Bu konuda hükümeti dikkatli olmaya tutarlı olmaya ve bizi dünyaya rezil etmemeye davet ediyorum" dedi.

BAHÇELİ: BU GİDİŞATIN SONU HAYIRLI OLMAYACAK

MHP Genel Merkezi'nde adaylık başvurusu yaptığı sırada Koza İpek Medya Grubu'na yapılan baskınla ilgili konuşan Bahçeli şunları söyledi:

"Basın üzerinde çok büyük baskılar olduğu gibi sermaye grupları üzerinde de büyük tedirginlik yaratacak davranışlar sergilenmektedir.

Bunlardan bir kötü örnek bugün gerçekleşmiş oluyor.

Bunu tasvip etmem mümkün değil. Bu gidişatın sonu da hayırlı olmayacaktır."

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI ALİ HAYDAR KONCA

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ali Haydar Konca, basın özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini ifade ederek medyaya yönelik operasyonları doğru bulmadıklarını kaydetti.

MHP MİLLETVEKİLİ VE ESKİ MB BAŞKANI DURMUŞ YILMAZ

Eski Merkez Bankası Başkanı ve MHP Milletvekili Durmuş Yılmaz, "Medya ve sermayeye el koyma, G-20'de Türkiye'yi zora sokar. Bunun konuşulmasından bile utanıyorum" dedi.

Zaman gazetesine konuşan MHP Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, medyaya yönelik mal varlığına el koyma gibi hukuksuz işlemlerden Türk ekonomisinin büyük zarar göreceği uyarısında bulundu. İş adamlarının mal varlıklarına el konulup basının susturulması durumunda kasımda Antalya'da düzenlenecek G-20 toplantılarında Türk delegasyonunun çok zor durumda kalacağını ve gelecek sorulara cevap veremeyeceğini vurgulayan Yılmaz, söz konusu iddiaların konuşulmasından bile utandığını dile getirdi. Türkiye'de duruma göre mevzuat uygulandığını, doğrusunun kurala göre mevzuat uygulanması olduğunu belirten Yılmaz, ekonomide kötüye gidiş devam ederken yatırımların önünü kesecek bu tür girişimlerden uzak durması ve gerçek gündemine dönmesi gerektiğini vurguladı.