Magazin
05 Ara 2014 14:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:58

Kibariye'den bedava sanat okulu

Okuma yazmayı sanat hayatına başladıktan sonra öğrenen şarkıcı Kibariye, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir sanat okulu açacak.

Okuma yazmayı sanat hayatına başladıktan sonra öğrenen şarkıcı Kibariye, sanat hayatının 40. yılında, kendi gibi eğitim almayan yetenekli gençlerin ücretsiz faydalanabileceği Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı birsanat okulu açacak.

Arsa araştırmaları devam eden okulda, 24 sınıf olacak. Kibariye'nin sanatçı arkadaşlarının da ders verme ihtimalinin bulunduğu sanat okulunda, Roman ayrımı yapılmadan herkese eğitim hakkı verilecek. Kibariye, İstanbul'un ardından aynı okulu memleketi İzmir'de de açmayı planlıyor.

Kibariye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulu için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüştüğünü hatırlattı. Görüşmenin ayrıntılarını anlatan Kibariye, "Nabi Avcı, çok değer verdi fikrime, çok sevindi. Neredeyse ağlayacaktı sevinçten. 'Örnek olduğun için helal olsun sana' dedi. 'Senin ne faydan olacak' diye sordu. Ben hoca değilim bana göre çırağım. Okulda öğrencilerin bilmediklerini anlatacağım ama hocalık değil, çıraklık yapacağım. Fikir vereceğim öğrencilere" diye konuştu.

Sezen Aksu, Tarkan ve Şebnem Ferah ile vereceği konserden elde edilen gelirin okulun yapımında kullanılacağını dile getiren Kibariye, böyle bir okul açmanın hayali olduğunu söyledi.

Kibariye, "Okuma yazmam yoktu, şimdi de rezil olmayacak kadar biliyorum. Benim çok büyük uhdelerim, hayallerim var. Allah vergisi bir sesim var. Çok güzel sesler var ama keşfedilemiyor. Maddi imkanları yok. Allah bana imkan sağladı, bundan iyi bir şekilde yararlanmak istedim. Ben içimdeki uhdelerimi, hayallerimi gerçekleştiriyorum. Benim yapamadığımı Romanlar yapsın istiyorum. Nabi Avcı'ya da anlattım, 'Ben de varım' dedi" ifadelerini kullandı.

"Hayallerim hiç bitmeyecek"

Kibariye, iki yıl içinde açılması planlanan okula "Kibariye 40. Sanat Yılı Roman Güzel Sanatlar Okulu" isminin verileceğini ifade ederek, "Bu fikir, menajerimden, kocamdan, hepimizden çıktı" dedi.

Yardımlaşarak yaşamak gerektiğini, okul açarak yeni yetenekleri ortaya çıkaracağı için çok mutlu olduğunu aktaran Kibariye, "Bu konuda bir ilke imza atıyorum. Bu projeleri, benim gibi nicelerinin yapması gerekir. Sadece sanatçılar değil, herkes garibanlara yardım etmeli. Ben böyle biliyorum, anam beni böyle yetiştirdi" görüşünü dile getirdi.

Kibariye, hayallerinin hiç bitmeyeceğini, hep insanlara faydalı olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Benim bir çocuğum için savaşım, bir de garibanlar için. Çünkü ben de yaşadım ve hala geldiğim yeri unutmuyorum. Haddimi biliyorum. Okumam yazmam yokken hiç kağıttan bakmadım, notadan hala anlamam. Allah vergisi bir beynim var. Nasıl Peygamber Efendimizin göğsüne melekler indirmiş Kur'an'ı bana da Allah kulak vermiş. Ben bu sayede ezber yapıyorum. Bu, çok büyük bir mucize. Romanlara özel bir Allah vergisi ses var. Doğuyorsun, annen, baban eline darbuka veriyor. Allah sana gırtlak veriyor, ondan ailen ekmek yiyor. Zaten bu yeteneğin çekirdekten olması daha iyi. Para verip, nota dersleri alanlar var ama olmayınca olmuyor. Tamamen Allah vergisi. Roman kızı olduğum için söylemiyorum ama müzik, Romanlara has bir yetenek." (AA)