Gündem
04 Ara 2014 17:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:58

Kibariye'den Bakan'a; Yengemi de al gel!

Şarkıcı Kibariye "hayalim" dediği "Roman Güzel Sanatlar Okulu"nu açıyor.

Projesinde kendisine destek olan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya da seslenen Kibariye, "Yengemi de al, çoluk çocuğu da al yılbaşında beni dinlemeye gel. Sen bana çay kahve içirdin ben de sana soda soğuk su içiririm." dedi.

KİBARİYE HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Yıllardır sahnelerede dinleyicilerini coşturan, okuyamamaktan yakınan Kibariye, "hayalim" dediği "Roman Güzel Sanatlar Okulu"nu açıyor. Okulun açılacağı haberini veren Kibariye, "Keşke eğitimli olsaydım, keşke okumuş olsaydım. Notadan anlasaydım. Keşke okumam yazmam olsaydı. Keşkelerimden acı çektiğim şeylerden bu. Onlar acı çekmesin diye bu işi yapıyoruz." dedi.



"AFERİN KIZ SANA"

Kibariye projesini uçakta karşılaştığı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya da anlattı; tam destek aldı. Kibariye o anları şöyle anlattı:

"Uçakta dua okuyordu o. Rahatsız etmek istemedim. Duası bitince konuştuk ettik. Yeterli olmadı. O bizi ofisine aldı. Allah razı olsun hemen hemen... Çayımı kahvemi söyledi. Çok sevindi. 'Aferin kız sana' dedi. Yemin ederim. Çok güzel de ağırladı bizi."

SANATÇILARDAN SÖZ ALDI

Okulun arsasını bakanlık verecek. İnşaatı için gerekli bütçe ise sanatçıların birlikte vereceği konserden elde edilecek. Kibariye şimdiden Tarkan ve Sezen Aksu'dan söz aldı. Okulun adı Roman Güzel Sanatlar olacak ama isteyen herkes eğitim görebilecek. Kibariye ve sanatçı arkadaşlarının da ders vereceği okulun en geç 2 yıl içinde eğitime başlaması bekleniyor.

"YENGEMİ DE AL GEL"

Kendi has üslubuyla Nabi Avcı'ya çağrıda da bulunan Kibariye, "Yengemi de al, çoluk çocuğu da al yılbaşında beni dinlemeye gel. Sen bana çay kahve içirdin ben de sana soda soğuk su içiririm." dedi.