Televizyon
07 Eki 2016 09:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:35

Kertenkele dizisinin çalışanları yapımcıya dava açıyor!

Kertenkele dizisinin yapımcısı firmanın çalışanlarını mağdur ettiği, 20 çalışanı sezon başladıktan sonra işten çıkardığı ve ücretlerini ödemediği öne sürüldü.

Kertenkele dizisi sezona iddialı bir biçimde girerken, yapımcı firmanın 20'ye yakın çalışanı yeni sezonun başlaması ile birlikte hiçbir gerekçe göstermeden işten çıkardığı belirtildi.

20'ye yakın çalışan sezon boyunca gece gündüz demeden, yeri geldiğinde sabahlayarak çalıştıkları diziden, yeni sezonla birlikte çıkarılmanın şokunu yaşıyor.

İşten çıkarılan personelin, işlerini kaybetmenin yanı sıra en az 10 bölümlük ücretlerini alamadıkları için çok zor durumda olduğu ifade edildi.

Yapım Atölyesi Görsel Sanatlar AŞ ve Erdoğan Sevinç tarafından üretilen dizinin aslında bu anlamda ilk sabıkası olmadığı söyleniyor. İddiaya göre, çektikleri dizinin sezon bitimine yakın ödemeleri aksatıp sezon sonunda da ekibi yeniliyorlar.

Alacağı olan zor durumdaki insanları daha düşük paralara borcu kapatmak için baskı kurdukları öne sürülüyor. Birçok kişinin evlerine haciz gelmemesi için bu yolu seçmek zorunda kaldığı belirtiliyor
İşten çıkarılan ve alacaklarını da alamayan 5 kişi yapımcı firmaya icra davası açtı. Yapımcı firmanın dava açan bu 5 eski çalışanına da davayı geri çekmeleri için baskı yaptığı ifade ediliyor.