Medya
02 Haz 2018 15:40 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:41

Kendini yalanlayan Nasuhi Güngör'e bir tepki de Star yazarından: Aksini ispatlamazsan namertsin!

Nasuhi Güngör'e bir tepki de Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner'den geldi.

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı AKP'nin kuruluşu öncesinde Pensilvanya'ya giderek FETÖ Lideri Fethullah Gülen'den icazet almakla suçladı. Erdoğan bu iddiayı yalanlayarak dava açarken, İnce iddiasına kanıt olarak TRT eski Haber Dairesi Başkanı olan Nasuhi Güngör'ün kaleme aldığı “Yenilikçi Hareket” isimli kitabı sundu.

İnce, kitaptan 2000 yılında Erdoğan ile Fethullah Gülen'in görüştüğünün detaylarının olduğu bölümü mitingde okudu. İnce’nin bu açıklamasının ardından kitabın yazarı Nasuhi Güngör sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Güngör açıklamasında kendi yazdığı kitabı yalanladı.

METİNER DE TEPKİ GÖSTERDİ

Ancak kitap tartışması bugün de sürdü. Bu kez konuşan AKP Milletvekili Mehmet Metiner'di. Metiner, Nasuhi Güngör'ün söz konusu kitabında kendisiyle ilgili de yalan bölümler olduğunu söyledi.

Star gazetesinde konuyu kaleme alan Metiner, "dost bilerek bağrıma bastığım o eski İslâmcı" dediği Nasuhi Güngör'ün için "benden daha hızlı İslamcı geçindiği o dönemleri unutan yazara hatırlatmak isterim ki her duyduğunu veya kendince uydurduğunu tedavüle bu şekilde sokması günah olarak kendisine yeter" ifadelerini kullandı.

“SADECE DEDİKODU VE YALAN VAR”

Metiner yazısında şunları söyledi:

"İnce’nin meşhur ettiği o eski İslâmcının kitabında Erdoğan’la bana dair başka asılsız iddialar da var. Dost bilerek bağrıma bastığım o eski İslâmcının kitabındaki iddialara göre ABD Erdoğan’ı ta RP Beyoğlu İlçe Başkanı iken keşfetmiş! Dönemin ABD Büyükelçisiyle tanıştırılmış! Bendeniz de bu görüşmelerin sürmesinde aktif rol oynayanlardan biriymişim!

O dost bildiğim yazar meğer içten içe düşmanlık besliyormuş da bilmemişim!

“Bir dönemin hızlı İslâmcısı” olarak tanımlamasından belli şahsıma duyduğu kin ve kıskançlık! Beni “Amerikancı İslâm”ın içerdeki aktörlerinden, Erdoğan’ı da ABD tarafından devşirilmiş bir siyasi lider olarak lanse ediyor...

Oluşturmak istediği imaj bu...

Delil yok. İspat yok. Sadece dedikodu ve yalan var.

Benden daha hızlı İslamcı geçindiği o dönemleri unutan yazara hatırlatmak isterim ki her duyduğunu veya kendince uydurduğunu tedavüle bu şekilde sokması günah olarak kendisine yeter.

Cevaben derim ki;

Bir: Erdoğan’la tanışıklığım 80 öncesine dayanır. O zor ve çetin yıllara.

İki: Erdoğan’la Beyoğlu ilçe başkanlığı yaptığı dönemde hiçbir siyasi ilişkim olmadı zira o dönemde Girişim dergisinin yayın yönetmenliği yapıyordum. Erdoğan’la danışmanlık düzeyinde çalışmamız Girişim dergisini kapattıktan sonra oldu. Yani 1991’de.

Üç: Sözü edilen ABD Büyükelçisiyle ne kendim görüştüm ne de Erdoğan’ı görüştürdüm. Hiçbir ABD Büyükelçisiyle de görüşmüşlüğüm olmamıştır.

Aksini iddia edip de ispatlamayan namerttir."