Polemik & Kulis
25 Tem 2017 17:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:01

Kemal Öztürk'ün hedefinde o genel yayın yönetmeni mi var? (Medyaradar/Özel)

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hemen her gezisine katılan yazarları topa tuttu. Öztürk eleştirilerinde isim geçirmedi ama adeta o ismi tarif eder gibiydi...

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hemen her gezisine katılan yazarları topa tuttu. Öztürk eleştirilerinde isim geçirmedi ama genel çerçeveyi Güneş Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler’e uydurdu.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanlığı uçağıyla ilgili dikkat çeken bilgiler paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını da yapan Öztürk, her gezide Cumhurbaşkanı’nın hemen yanında yer alan gazeteci ve yazarları hedef aldı.

‘BEN SİFTAHI YAPAMADIM’

Öztürk Cumhurbaşkanlığı uçağına hiç binmediğini belirterek, “En etkili köşe yazarlarını da başköşeye oturtuyorlar diye düşünüyordum. Meğer, erken koşan kapıyormuş. Bazıları bir yılda 10 defa binmiş. Maşallah. Bazıları 7-8. Demek ki, bu yazarların gezi sonrası yazdıkları çok büyük yankı uyandırıyor ki, hep onları çağırıyorlar. Mesleğe başladım başlayalı, siftah yok. Sorun ne acaba?” ifadelerini kullandı.

'SAKİN ADAMA EKMEK YOK'

Öztürk yazısının daha sonraki kısmında eleştirilerini daha dar bir çerçeveye indirdi ve şöyle devam etti: Televizyonlarda program yapan, hemen her gün bir ekranda, bıçkın yorumlar yapan ve bunu sosyal medyada sürdürenlere de ayrıca gıpta ediyorum. Nasıl beceriyorlar tüm bunları? Ne zaman okuyorlar, ne zaman bilgi topluyorlar, nasıl yapıyorlar anlamış değilim. Programlardaki performansları da hep aynı. Maşallah. Hep polemik, laf sokma, hasım gördüğünü yerin dibine sokma eğilimindeler. Yani sakin sakin meseleyi anlatana ekmek yok ekranlarda. Ben anlamıştım zaten.”



TAM OLARAK GÜLER’E UYUYOR

Turgay Güler’in Cumhurbaşkanı uçağına en çok katılan isimlerden biri olduğu biliniyor. Toplamda 10’un üstünde geziye katılan Güler ayrıca her zaman Cumhurbaşkanına çok yakın oturan isimlerden biri. Genç genel yayın yönetmeni, Ülke TV’de yaptığı programdaki sert üslubu ve sosyal medyada kullandığı sivri dil nedeniyle de sık sık gündeme geliyor.