Medya
30 Kas 2017 13:31 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:49

Kemal Kılıçdaroğlu'nu işlettiler mi? Belgenin aslı ne? Bu yazı olay olur!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği belgelerle ilgili çarpıcı bir yazı Sabah gazetesi ekonomi yazarı Dilek Güngör'den geldi.

Sabah gazetesi ekonomi yazarı Dilek Güngör, Belvey şirketinin Halkbank hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakınlarının Albaraka Türk'teki hesaplarına aktarılan parayı, Kılıçdaroğlu'nun yurtdışı transferi gibi gösterdiğini yazdı.

Kılıçdaroğlu'nun kürsüden salladığı dekontlara ilişkin tartışmalar sürerken, dikkat çeken bir yazı Sabah'ın ekonomi yazarı Dilek Güngör'den geldi.

"Sizi biri fena işletmiş Kemal Bey!" başlıklı yazısında bu konuya değinen yazar, "Belvey şirketinden Cumhurbaşkanı'nın yakınlarının hesabına gönderilen bir para  Bu paranın kaynağının da ortak bir şirketin satışından hissedarlara aktarılan pay olduğunu biliyorum." diye yazdı. Olayın rutin bankacılık işlemi olduğunu savunan Güngör, şu ifadeleri kullanıyor:

"DÖVİZ TRANSFERİ ÖNCE YURT DIŞINDAKİ MUHABİR BANKANIN HESABINA GİRER"

(...)İsterseniz CHP'liler için biraz daha tane tane anlatayım...
Türkiye'de bir bankadan diğerine TL cinsi havale ya da EFT yapılacağı zaman para Merkez Bankası üzerinden gider. Ama Türkiye'de bir bankadan diğerine döviz cinsi para göndereceğiniz zaman bu önce yurtdışındaki muhabir bankanın hesabına girer. O muhabir banka parayı bekletmeden Türkiye'deki diğer bankaya aktarır. Tamamen dijital bir işlem. Halkbank döviz işlemlerinde muhabir banka olarak BNY Mellon ile çalışıyor. Kılıçdaroğlu'nun bilmediğini itiraf ettiği swift kodları da para transferlerinde kullanılan bir kod sistemi.

Uzun lafın kısası, belli ki birileri Kılıçdaroğlu'nu fena işletmiş.

Belvey şirketinin Halkbank hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakınlarının Albaraka Türk'teki hesaplarına aktarılan parayı yurtdışı transferi gibi göstermiş. O da sonunu düşünmeden almış yürümüş!"

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Beştepe'de düzenlenen açılış töreninde Kılıçdaroğlu'nun iddialarına cevap vermişti. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun "eski özel kalem müdürü" diye ifade ettiği kişinin hiçbir zaman özel kalem müdürü olmadığını belirterek, "Eski özel kalem müdürüm diye ifade ettiği o şahıs, benim özel kalem müdürüm hiçbir zaman olmadı. Böyle bir yalan olur mu? Zerre kadar sende şahsiyet varsa, Mustafa Gündoğan bana ne zaman özel kalem müdürlüğü yapmış Büyükşehir Belediye Başkanlığımda, çık bunu ispat et. İspat edemezsen de o yerde durma artık çekil git." ifadesini kullandı.

"ONLARA PARA GELDİ ORAYA PARA GİTMEDİ"

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki iddialarına yönelik, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bu zat, bir işadamıdır ve bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiğini iddia etti. Sonra da çıktı bu iddiasının delili olarak, 2011 yılında yurt dışında kurulmuş bir şirket ismi verip, bir takım isimler, tarihler ve rakamlar zikretti. İddiası da bu paraların yurt dışındaki bir şirkete gönderildiği. Aslında ticaretle uğraşan birisi yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da şirket kurar, alır, satar, para havale eder, alır. Ömründe tuğla üstüne tuğla koymamış, sadece her işe taş koymayı görev edinmiş birisine bunları anlatmanın zorluğunu elbette biliyorum. Kaldı ki bu beş isim, asla o zikrettiği şirkete veya yere para göndermiş de değil. Tam aksine, mevcut şirketlerini satmaları sebebiyle onlara para geldi, oraya para gitmedi."