Gündem
24 Kas 2014 15:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:56

Kediciklere yorum yaptı başı belaya girdi!

Faruk Çavuş, Facebook'ta, Adnan Oktar'ın 'Kedicik' olarak ünlenen kadınlarla yorum yapınca, başı derde girdi.

Ankara'da, bir kamu kurumunda çalışan, aynı zamanda müzisyen olan 40 yaşındaki Faruk Çavuş, geçen ramazan ayında Facebook'ta, Adnan Oktar'ın 'Kedicik' olarak ünlenen kadınlarla yaptığı programda 'Ankara'nın Bağları' türküsü eşliğinde eğlendiği görüntüleri izleyip, altına yorum yapınca, başı derde girdi.

Oktar'ın, savcılığa suç duyurusunda bulunması üzerine Çavuş, "kişilik haklarına saldırı, hareket ve küfür" suçlamasıyla, ifade verdi.

İzmir'den, bir kamu kurumunda çalışmak için Ankara'ya taşınan, aynı zamanda müzisyen Faruk Çavuş, ramazana denk gelen geçen temmuz ayında, sosyal paylaşım sitesi Focebook'taki profiline baktığı sırada, bazı arkadaşlarının, Adnan Oktarı'ın, 'Kedicik' olarak ünlenen kadınlarla yaptığı televizyon programında, 'Ankara'nın bağları' türküsünü söyleyip oynadığı görüntüleri izledi. Görüntüleri izledikten sonra ramazan ayında böyle eğlenilmeyeceğini savunarak sinirlenen Faruk Çavuş, yorum bölümüne hakaret ve küfür içerikli yazılar yazdı. Çavuş, ardından Adnan Oktar'ın bir başka görüntüsü için de benzer bir yorumda daha bulundu.

Kedicikler jartiyer modasına uydu! (Foto-galeri)

Yorum yapmasından yaklaşık 2 ay geçtikten sonra Faruk Çavuş, kapısına gelen polisi görünce şaşkına döndü. Hakkında şikayet olduğu ve savcılık talimatıyla ifadesinin alınması gerektiği söylenerek Fatih Polis Merkez Amirliği'ne götürülen Faruk Çavuş, küfür ve hakaret içerikli olduğu belirtilen yorumlarıyla Adnan Oktar'ın "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" iddiasıyla kendisinden şikayetçi olduğunu öğrendi. Çavuş, ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Adnan Oktar'ın avukatlarının şikayetiyle hakkında başlatılan yasal süreç halen devam eden Faruk Çavuş, kendisi gibi yüzlerce kişinin bu şekilde başının derde girdiğini öğrendiğini söyledi. Faruk Çavuş, şöyle dedi:

"O zamanlar, eşimden ayrı olduğum için bunalımdaydım. Bu sırada Adnan Oktar'ın eğlendiği görüntüleri izledim. Ramazan ayında bu olur mu diye tepki göstermek için de yorumda bulundum. Sonra silmeyi de başaramayınca öyle kaldı. Meğer avukatları takip ediyormuş bu tür yorumları. Benim hakkımda da şikayetçi olmuşlar. Şimdi ifade verdim. Savcılığın vereceği kararı bekliyorum. İfademde de pişman olduğumu söyledim ama sonuç ne olur bilmiyorum. Ama bana söylenen böyle çok kişinin şikayet edildiği."