Medya
19 Kas 2018 14:55 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:59

'Kazançtan Muhterem Nur'a da verin' dedi, Milliyet yazarından ayarı yedi!

Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, şarkıcı Emre Kaya'yı, “Müslüm” filminin yapımcısı Mustafa Uslu’ya yaptığı "Kazançtan Muhterem Nur'a da aktarı" çağrısından dolayı topa tuttu.

Genç şarkıcı Emre Kaya TRT Müzik’teki programında gişede rekor kıran “Müslüm” filminin yapımcısı Mustafa Uslu’ya bir çağrıda bulunmuştu.

Kaya yaptığı konuşmada, "Büyük isimlerin vefatından sonra eşleri maddi sıkıntıya düşüyor. O yüzden buradan filmin yapımcısına çağrıda bulunuyorum. Şu ana kadar yaklaşık 50 milyon kazanmış film. Muhterem Nur’a da bu kazancın belli bir yüzdesi aktarılır diye ümit ediyorum. Böylesine büyük bir sanatçının eşinin sıkıntıya düşmesi içimi acıtır." ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlerinin ardından Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, Emre Kaya'ya sert tepki gösterdi.

Usta yazar, "Genç şarkıcının hassasiyetine eyvallah, ama keşke söyledikleri doğru olsa. Umarım bundan sonra şarkıcı, bilgisi olmadığı konularda ahkam kesmez!" sözleriyle Kaya'ya yüklendi.

İşte Ali Eyüboğlu'nun bugünkü yazısından ilgili bölüm:

MUHTEREM NUR’UN ‘MÜSLÜM’DEKİ HAKKI

Sırf gazeteci olduğu, gerçekleri ortaya çıkarıp yazdığı için 1993 yılında öldürülen merhum gazeteci Uğur Mumcu’nun ölümsüz sözlerinden biri neydi?

“Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz…”

Uğur Mumcu’nun yaşadığı topluma dair yaptığı bu saptamasının üstünden çeyrek asırdan fazla geçti, ama maalesef bir şey değişmedi…

Emre Kaya, TRT Müzik’teki programında Müslüm Gürses’in “Tanrı İstemezse” şarkısını söyledikten sonra “Müslüm” filminin yapımcısına seslenmiş:

“Buradan filmin yapımcısına çağrıda bulunuyorum. Şu ana kadar 50 milyon kazanmış film. Muhterem Nur’a da bu kazancın belli bir yüzdesi aktarılır diye ümit ediyorum.”

Şarkıcı, bu söylemle aslında tribünlere oynadı ve amacına ulaştı.

Çünkü şarkıcının bu çağrısı birçok mecrada haber oldu. Genç şarkıcının hassasiyetine eyvallah, ama keşke söyledikleri doğru olsa.

Şarkıcı, Telif Yasası’nı bir kere okumuş olsa, hiçbir yapımcının Muhterem Nur’un yazılı onayı olmadan Müslüm Gürses’le kendisinin filmini çekemeyeceğini bilirdi.

Emre Kaya bilmiyor, ama gerçek şu:

Muhterem Nur, senaryo içine sindikten ve 1,4 milyon lira telif aldıktan sonra “Müslüm”e izin verdi.

Gelelim Emre Kaya’nın “Şu ana kadar 50 milyon lira kazanmış” film söylemine.

Evet film, şu ana kadar 3,5 milyon seyirciye ulaşıp, bu ciroyu yaptı. Sinemalarda kesilen bir biletten yapımcılara düşen pay yaklaşık 4,6 lira…

16 milyon liraya mal olan film, 3,5 milyon seyirciyle ancak kendini amorti etti. Demek ki “Müslüm” bundan sonra kara geçirecek yapımcıyı. Umarım bundan sonra şarkıcı, bilgisi olmadığı konularda ahkam kesmez!