Gündem
15 Şub 2017 12:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:29

Kaybolan film ekibi "drone" sayesinde kurtarıldı!

Adana'nın Aladağ ilçesinde karlı kaplı ormanda yollarını kaybeden film seti ekibi ve oyuncularının imdadına belediye ekipleri yetişti.

Adana'nın Aladağ ilçesinde karlı kaplı ormanlık alanda  kaybolan 10 kişilik film ekibi, yerleri "drone" sayesinde bulunarak kurtarıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre,  uluslararası film festivallerinde yarışmak üzere "Kar Kirazı" isimli filmin  çekimlerini yapan ekip, Aladağ'da uygun çekim mekanı ararken ormanlık alanda  kayboldu.

Sinemacıların, telefon aracılığıyla yetkililerle iletişime geçerek  yardım çağrısında bulunması üzerine, Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire  Başkanlığına bağlı Can-Kur ve Yol Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Karla kaplı ormanlık alanda kaybolan sinemacılara bulmakta zorluk  yaşayan ekipler, "drone"la yer tespiti yaptıktan sonra iş makineleriyle yol  açarak bölgeye ulaştı.

Ekipler, 10 kişilik film ekibini kurtararak kent merkezine götürdü.

"Kar Kirazı" isimli kısa metrajlı filmde, bir kişinin eşini doğum için  hastaneye yetiştirme çabası ve zihinsel engelli bir kızın anne ve babasıyla  ilişkisi eş zamanlı olarak anlatılıyor.