Gündem
23 Eyl 2015 14:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:54

Kaya Çilingiroğlu'na 'alkol' beraati!

Kaya Çilingiroğlu, 220 promil alkollü araç kullanmaktan yargılandığı davada hâkimin 'alkollü olsa da güvenli sürüş tekniğini kaybetmedi' kanaatiyle hapisten kurtuldu.

Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre ünlü işadamı Kaya Çilingiroğlu, Ağustos 2014'te aracıyla seyir halinde iken Arnavutköy'de trafik ekiplerince durduruldu.

Alkol muayenesinde 220 promil alkollü olduğu belirtilen Çilingiroğlu trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle işlem yapıldı ve dosyası savcılığa gönderildi. Savcılıkça ünlü işadamı hakkında soruşturma başlatıldı. Çilingiroğlu savcılık ifadesinde "Ekipler, evraklarını kontrol ettikten sonra alkolmetreyi üflememi istedi. Alkolmetre 220 promili gösterdi. Ehliyetime 6 ay süreyle el konuldu ve 727 lira da para cezası kesildi. Alkol seviyesi yüksek çıktığı ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğüm gerekçesiyle Etiler Polis Merkezi'ne götürüldüm. Fakat trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanmıyordum" diyerek kendini savundu.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma sonunda Kaya Çilingiroğlu hakkında, 100 promilin üzerinde alkollü olduğu gerekçesiyle "Alkol ve uyuşturucu madde etkisi altındayken araç kullanmak" suçundan iki yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'ALKOL ORANIM YÜKSEK DEĞİL'
İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz günlerde görülen duruşmaya Kaya Çilingiroğlu ve avukatı katıldı. Çilingiroğlu hâkim karşısında, "Alkol oranımın yüksek olduğunu düşünmüyorum. Güvenli sürüş tekniğini kaybetmedim. Beraatimi istiyorum" dedi.

Hakim, Çilingiroğlu'nu haklı bularak beraatine karar verildi.