Polemik & Kulis
10 Eyl 2018 15:08 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:50

Kati Piri'nin Cumhuriyet mesajına Mine Kırıkkanat'tan olay yanıt

Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili ve Türkiye Raportörü Kati Piri, Cumhuriyet'te yaşanan değişimle ilgili bir mesaj paylaştı.

Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili ve Türkiye Raportörü Kati Piri, Cumhuriyet Vakfı’nda yönetimin değişmesi ve ardından Cumhuriyet gazetesinden gelen istifaları değerlendirdi.

Kati Piri’nin Cumhuriyet gazetesi için “Erdoğan'la uyumlu aşırı milliyetçilerin eline geçtiği” iddiasını ortaya atması tepki çekti. Piri, Twitter’da "Son bağımsız gazete Cumhuriyet, baskınlar, kovuşturmalar, gazetecilerinin uğradığı tutuklama ve hapis cezalarının ardından şimdi Erdoğan'la uyumlu aşırı milliyetçilerin eline geçti. Bu Türkiye'de basın özgürlüğü bakiyesine son bir darbe mi?" mesajını paylaştı.

Kati Piri’nin mesajına Cumhuriyet yazarı ve gazetenin Yayın Kurulu Üyesi Mine Kırıkkanat’tan yanıt geldi. Mine Kırıkkanat “Biz Cumhuriyet’in cumhuriyetçi ve laik değerlerini savunmak için ağır bedel ödemiş gazetecileriyiz. Ama siz, tek kaynaktan doğrulamadan aldığınız haberlerle vasat altı bir siyasetçisiniz ve hakkımızda yaptığınız yargısız infazla, gazeteci de olamazdınız!” mesajıyla karşılık verdi.

İşte o mesajlar: