Gündem
30 Eyl 2014 16:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:46

Karşı gazetesinden sonra Grihat hakkında arama kararı!

İstanbul Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Grihat ve KarsiGazete isimli internet siteleri hakkında soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı

Yaptığı yolsuzluk haberleri nedeniyle Karşı Gazete'nin çalışma ofisine bugün polis baskın düzenlenmesinden sonra işsiz gazetecilerin kurduğu Grihat sitesinin muhabirleri hakkında da arama kararı çıkarıldı.

İstanbul Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Grihat ve KarsiGazete isimli internet siteleri hakkında soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. 'Soruşturmanın gizliliğini ihlal' suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında savcılığın talebi üzerine Sulh Ceza Hakimliği tarafından Grihat ve KarsiGazete isimli internet sitelerinde arama kararı verildi.

İŞSİZ GAZETECİLERİN KURDUĞU SİTE

Karşı gazetesindeki polis araması sürerken, bir polis baskını haberi de işten atılan gazetecilerin kurduğı Grihat sitesi hakkında da arama kararı çıkarıldı.
Grihat sitesinin ofisi olmaması nedeniyle haber sitesinin muhabirlerinin evlerinde arama yapılacağı öğrenildi. Arama kararının Adana'daki MİT TIR'ları nedeniyle çıkarıldığı belirtiliyor.
Karsigazete.com isimli sitenin Gayrettepe'deki ofisini basan polislerin, bilgisayarlardaki harddiskleri inceleyeceği öğrenildi.

Karşı gazete'nin intenet sitesi haberi şu şekilde duyurdu:

Karşı Gazete şuan polis baskını altında. Sabah saatlerinde karsigazete.com'un merkezine gelen Polisler, 25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonuyla ilgili bir haberin kaldırılmasını istediler. Haber kaldırılmayıncaya kadar gitmeyecekleri, aksi halde siteyi tamamen kapatacakları tehdidinde bulunan polis ekibi, hiçbir mahkeme ve savcılık kararı bulunmadan alenen sansür istedi.

ALO FATİH YERİNE ARTIK SANSÜRÜ POLİS İSTİYOR

Geçmişte sansür için çeşitli medya kuruluşlarına "Alo Fatih" hattı kuran Hükümet, artık doğrudan polis gücü kullanıyor. Şuan haber merkezimiz polis ekipleri tarafından kuşatılmış durumda. Emniyet güçleri, tehdit ve baskı dilini kullanarak "Hani o ses kayıtları montajdı" şeklindeki haberimizin kaldırılmasını istiyorlar. Üstelik de bu yönde alınmış hiçbir savcılık ve mahkeme kararı yok. Tamamen polis gücü kullanarak sansür talep ediliyor.
Haberdeki belgeler ise 22 Temmuz'da Polisleri gözaltına alan Savcılığın imzasını taşıyor. Muhabirimiz Emre Erciş, rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yapan polisleri gözaltına aldırıp tutuklatan Savcı'nın belgelerinden, Erdoğan'la ilgili tapelerin montaj değil orjinal olduğunu ortaya çıkartan ayrıntıları yakalamıştı.