CineRadar
10 Eki 2014 00:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:48

Karınız evlilik yıldönümünüzde ortadan kaybolursa?

Ekim ayında vizyonu 2. haftasında yine sakin. Bu hafta da sadece beş film gösterime giriyor. Bu haftanın salon istilacısı, 118 kopya ile gösterime girecek olan iddialı bir David Fincher filmi: Kayıp Kız (Gone Girl)…

Eleştirmenlerden geçer not alan film gişede yalnız değil… Bir gençlik bilim kurgusu olan Seçilmiş (The Giver) ve Johnny Depp’in sürüklediği yine bir bilim kurgu olan Evrim (Transcendence) salonlara seyirci çekebilecek iddialı yapımlar… Bunlar ilginizi çekmezze kurt sinemacılardan Woody Allen’ın son filmi Sihirli Ay Işığı (Magic in the Moonlight) görmek isteyebilirsiniz.
 
Uzun lafın kısası; seveceginiz bir filmi bulabileceğiniz kadar çeşidi bol bir türler geçidi var sinemalarda... Sinema yazarımız Murat Tolga Şen, filmleri bilet almadan önce incelemeniz için Cineradar'da tanıtıyor. İyi seyirler!
 
Kayıp Kız (Gone Girl)
 
David Fincher’ın yönettiği ve Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris ile Tyler Perry’nin oynadığı Kayıp Kız (Gone Girl), 10 Ekim 2014’de The Moments Entertainment dağıtımıyla The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Eski bir New York’lu yazar olan Nick ve karısı “havalı kız” Amy. Beşinci evlilik yıldönümlerinde Amy kaybolur ve evlilikleri bir gizeme dönüşür. Nick şüphe uyandırıcı davranışları yüzünden bir numaralı şüpheli olur. Amy, ölü ya da diri bulunmak üzere ilham arayışındaki dünyanın gözleri önünde medya çılgınlığının övülen malzemesi haline gelir.
 
Seçilmiş (The Giver)
 
Phillip Noyce’un yönettiği ve Jeff Bridges, Meryl Streep, Brenton Thwaites ile Alexander Skarsgard’ın oynadığı Seçilmiş (The Giver), 10 Ekim 2014’de Mars Dağıtım dağıtımıyla Tanweer Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Jonas, toplumun bütün anılarını elinde bulunduran The Giver’la zaman geçirmeye başladıkça ölümcül gerçekleri keşfetmeye başlar. Bu yeni bilginin gücüyle, riskin sandığından daha büyük olduğunu ve bunun hem kendisi hem de sevdikleri için bir ölüm kalım meselesi olduğunu fark eder. Jonas onları korumak için, daha önce hiç kimsenin kaçamadığı toplumdan kaçması gerektiğini bilmektedir.
 
Evrim (Transcendence)
 
Wally Pfister’in yönettiği ve Johnny Depp, Rebecca Hall, Paul Bettany ile Kate Mara’nın oynadığı Evrim (Transcendence), 10 Ekim 2014’de Chantier Films dağıtımıyla Fida Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Dr. Caster insana ait tüm bilgi ve hareketlerin bir bilgisayar tarafından da yapılabilmesi için yapay zeka çalışmaları yapmaktadır. Caster, radikal grupların bir numaralı hedefi haline gelmiştir, bir terörist grubun saldırısına uğrar ve cinayete kurban gider. Kendisi gibi bilim adamı olan eşi Evelyn, Will’in beynini gelişmiş bir süper bilgisayara entegre eder. Will’in bedeni ölmüştür ama beyni eşiyle yeniden iletişime geçer ve mücadele başlar.
 
Sihirli Ay Işığı (Magic in the Moonlight)
 
Woody Allen’ın yönettiği ve Eileen Atkins, Colin Firth Marcia Gay Harden ile Hamish Linklater’ın oynadığı Sihirli Ay Işığı (Magic in the Moonlight), 10 Ekim 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Stanley, arkadaşı Howard’ın isteğiyle Catledge ailesinin malikanesine gider. Aile, anne Grace, oğlu Brice ve kızı Caroline’dan meydana gelmektedir. Stanley’in amacı, Orada kalmakta olan medyum Sophie’nın foyasını meydana çıkarmaktır. Grace, Sophie’nin ölen kocasıyla temas kurmasına yardımcı olabileceğinden emindir. Sonrasında karakterleri sersemleten ve şaşırtan sihirli bir dizi olay olur.
 
Ölümcül Oyun (Good People)
 
Henrik Ruben Genz’in yönettiği ve James Franco, Kate Hudson, Omar Sy ile Tom Wilkinson’in oynadığı Ölümcül Oyun (Good People), 10 Ekim 2014’de Roll Caption dağıtımıyla Roll Caption tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Tom ve Anna çifti, senelerce tüm maddi birikimlerini çocuk tedavisi için kullanmıştır ve şimdilerde maddi anlamda zor günlerden geçmektedir. Ancak bir kiracılarının ölü bulunduğu o gün, şanslarının bu kez döndüğünü hissedeler. Kiracının apartman dairesinde 400 bin dolar bulan çift, bu parayı borçları için kullanma konusunda tereddüt etmez. Ne var ki bu karar onları belaya bulaştırır.
 
CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.