Medya
24 Tem 2014 11:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:30

Karaman Hoca'dan bomba İmam Hatip fetvası!

BaşbakanErdoğan’a yakın isimler arasında gösterilen Yeni Şafak yazarı ve ilahiyat profesörü Hayrettin Karaman'ın son fetvası İmam Hatip liseleri ile ilgili oldu.

Hayrettin Karaman bugünkü yazısında "Halkımız en zeki ve kabiliyetli çocuklarını İmam Hatiplere de göndermeli, Bunları yapmazlarsa tarih, din ve Yüce Mevla önünde sorumlu olurlar" dedi.

Karaman yazısında "Ak Parti iktidarı, bu milletin büyük minnet ve teşekkürlerini hak edecek önemli inkılaplara imza attı" diyen Karaman, "Şimdi sıra Müslüman halkımızda ve İmam Hatip Okullarının mensuplarında" ifadesini kullandı.

İşte Karaman'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Ak Parti iktidarı, bu milletin büyük minnet ve teşekkürlerini hak edecek önemli inkılaplara imza attı; bunların içinde İmam Hatip Okullarının önünü açmak (onlara uygulanan haksızlıkları ortadan kaldırmak), sayılarını arttırmak, diğer okullara da isteğe bağlı 'din dersi, siyer dersi ve Kur'an dersi' koymak çok önemlidir.

İktidar üzerine düşeni yaptı, şimdi sıra Müslüman halkımızda ve İmam Hatip Okullarının mensuplarında.

Halkımız en zeki ve kabiliyetli çocuklarını İmam Hatiplere de göndermeli, diğer okullara gönderdikleri çocuklarının ise adı geçen isteğe bağlı/seçmeli dersleri almalarını sağlamalıdırlar. Bunları yapmazlarsa tarih, din ve Yüce Mevla önünde sorumlu olurlar.

Peki İmam Hatiplerin mensupları ne yapmalıdırlar ki sorumluluklarını yerine getirmiş olsunlar?