Gündem
10 Mar 2015 14:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:06

Sezgin Tanrıkulu sosyal medya çıkışı: Kaç kişi işten çıkarıldı?

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı'nı ve Başbakan'ı sosyal medyada eleştirdiği için işten çıkarılan işçi ile ilgili bir soru önergesi hazırladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 2010-2015 yılları arasında Cumhurbaşkanı'nı ve Başbakanı sosyal medyada eleştirdiği için işten çıkarılan taşeron işçi sayısını sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Sosyal paylaşım sitesi Facebook profilinden hem Cumhurbaşkanı'nı hem de Başbakan'ı eleştiren taşeron firmada temizlik işçisi A.S. adlı kadının Çanakkale Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 'gizli' damgalı resmi yazı ile işten çıkarılmasının istendiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise 'gizli' damgalı resmi yazı kimin talimatı ile verilmiştir?

2010-2015 yılları arasında Cumhurbaşkanını ve Başbakanı sosyal medyada eleştirdiği için işten çıkarılan taşeron işçi sayısı nedir?

Taşeron firmalar ile yapılan sözleşmelerde hükümeti, Başbakanı, Cumhurbaşkanını sosyal medyada eleştirmek işten çıkarılma sebebi midir?

Temizlik işçisi A.S.'yi, işten çıkarmayan firmaya ihalenin verilmediği iddiası doğru mudur?

Türkiye'de kamuya hizmet veren taşeron firmalarda çalışan işçi sayısı 9 Mart 2015 tarihi itibariyle nedir?

2010-2015 yılları arasında sosyal medyada yolsuzluk ile ilgili eleştiri yapan, paylaşımlarda bulunan kaç kişiye dava açılmıştır?

2010-2015 yılları arasında sosyal medyada yolsuzluk ile ilgili eleştiri yapan, paylaşımlarda bulunan kişilere açılan davalarda kaç kişi ceza almıştır? Bu cezalar nelerdir?

2010-2015 yılları arasında sosyal medyada yolsuzluk ile ilgili eleştiri yapan, paylaşımlarda bulunan kişilere açılan davalarda kaç kişi beraat etmiştir?"