Gündem
21 Eki 2014 15:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:50

Karabulut ailesinden Perihan Mağden'e suç duyurusu

Münevver Karabulut'un ailesi, Taraf gazetesi yazarı Perihan Mağden hakkında "Hakaret", "Suçu ve suçluyu övme" suçlarını işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na avukatları Rezan Epözdemir aracılığı ile suç duyurusunda bulunan Münevver Karabulut'un annesi Nagihan Karabulut ve babası Süreyya Karabulut, geçtiğimiz perşembe günü Taraf Gazetesi yazarı Perihan Mağden'in köşe yazısında suç işlediğini belirterek dava açılmasını talep etti.

Aile adına savcılığa 4 sayfalık suç duyurusu dilekçesi sunan avukat Rezan Epözdemir, Münevver Karabulut'un 5 yıl önce Cem Garipoğlu tarafından katledildiğini, Garipoğlu'nun da 10 Ekim 2014 tarihinde Silivri 5 Nolu L tipi cezaevinde poşet ve çamaşır ipi ile intihar ettiğine dair basında haberler yer aldığını belirtti. Olayın sosyal medyada bir intihar olmayıp hükümlünün yurtdışına kaçırıldığına dair haberler çıktığını belirten avukat Epözdemir, "Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan olayın açıklığa kavuşturulması amacıyla otopsi görüntülerinin tarafımıza izletilmesi talep edilmiştir. Bu talebimizin ardından, Taraf Gazetesi yazarı Perihan Mağden tarafından 'Cem Garipoğlu'nun Türklük Halleri ve akıl sağlığıyla bu dünyaya yerleşememe sınavı' başlıklı bir köşe yazısı yayımlanmıştır" dedi.

‘HUNHARCA İŞLENEN CİNAYETİ MEŞRULAŞTIRMIŞTIR’
Mağden'in köşe yazısının içeriğine de yer verildiği dilekçede, "Şüpheli Perihan Mağden'in, mahkeme kararıyla suçluluğu sabit olan ve müteveffa Münevver Karabulut'u hunharca katledip ardından 197 gün kaçtıktan sonra yakalanan ve cezasının infazı kapsamında yatmış olduğu Silivri Cezaevinde intihar ederek vefat eden Cem Garipoğlu'nu adeta masum bir çocukmuş gibi göstermiştir. Mağden, Cem Garipoğlu'na haksızlık edildiğini ve yanında yeterince yer alınmadığını belirterek kamuoyu nezdinde Cem Garipoğlu tarafından hunharca işlenen cinayeti meşrulaştırmıştır. Müvekkilleri de 'intikam alan, intikama doymayan' bireyler olarak göstererek de müvekkillerin onur, şeref ve haysiyetini ihlal ettiği ve hakaret ettiği ortadadır" cümlelerine yer verildi. Suçlamaya konu olan köşe yazısını da savcılığa sunan avukat Epözdemir, yazar Perihan Mağden hakkında kamu davası açılarak cezalandırılmasını talep etti.