Polemik & Kulis
23 Kas 2015 12:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:11

Kanaltürk'ten ayrılan deneyimli sunucu hangi kanalla anlaştı? (Medyaradar/Özel)

Kayyum yönetimindeki Koza İpek Grubu'na ait Kanaltürk televizyonundan ayrılmak zorunda kalan ünlü sunucunun yeni kanalı belli oldu.

Boks maçlarını 'en iyi anlatan adam' olarak bilinen deneyimli sunucu Bilgehan Demir NTV Spor ile anlaştı.

Tecrübeli spor spikeri boks maçlarının yanısıra bir de 'Boks Magazin' programı hazırlayacak.

BİLGEHAN DEMİR KİMDİR?

Bilgehan Demir 1994 yılında Bursa'da Flash TV kulübüne üye olarak televizyon dünyasına merhaba dedi. Hem okul hem de medya işlerine devam etti. 1997 yılında yine Bursa'da Bursa FM ve Kanal 16 televizyonunda sorumlu müdür olarak görev yaptı.

1998'de Cine 5 televizyonunun kardeş kuruluşu Süperspor kanalında Avrupa'dan Fubol sorumlusu olarak çalıştı. Burada Galatasaray'ın UEFA şampiyonu olduğu yıl maç sonu canlı yayın muhabirliğini de yapan kişiydi. 2000 yılında TGRT Televizyonuna transfer oldu. Burada 4 yıl spor haberlerini sundu.

Vatani görevinden sonra 2004'te Doğan Haber Ajansı'nda gruba bağlı Kanal D ve CNN Türk kanallarında Beşiktaş ve Türkiye Millî Futbol Takımı'nın canlı yayınlar sorumlusu olarak muhabirlik hayatına devam etti. Doğan Medya'ya bağlı Radyo D'de bir süre Süper Lig maçlarını anlattı.

2006 yılında tekrar TGRT'ye geri döndü. TGRT Televizyonunun News Corperation'a satılmasının ardından adı Fox olarak değişen kanalın yeni kadrosunda da yer aldı.

2011 Ocak ayı itibari ile kendi şirketini kuran Bilgehan Demir ticaret hayatına atılarak serbest çalışmaya başladı. Daha sonra bir süre Cine 5, şimdi ise Beyaz TV'de yayınlanan TNA ve TPW maçlarını anlattı. TRT'de Boks spikerliği yaptıktan sonra kariyerine kısa bir ara verdi. Bir süre sonra Kanaltürk'te Boks karşılaşmalarının yayın haklarını eline aldı.

MEDYARADAR/ÖZEL