Polemik & Kulis
16 Eki 2018 10:23 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:55

Kanal D'den ayrılmıştı; o isim Haber Global'e katıldı! (Medyaradar/Özel)

24 Eylül 2018 tarihi itibariyle yayın hayatına başlayan Haber Global'de yeniden yapılanma start aldı.

Yeni haber kanalı Haber Global'de geçtiğimiz günlerde yaşanan genel yayın yönetmenliği değişikliğinin ardından yeniden yapılanma start aldı.

Global Medya Group A.Ş. tarafından kurulan yeni haber kanalı Haber Global, 24 Eylül 2018'de yayın hayatına başlamış, ancak kanalda kısa bir süre sonra Genel Yayın yönetmeni değişikliği yaşanmıştı.

Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın yanısıra Haber Koordinatörü İnan Demirel ve Haber Müdürü Bengü Şap anlaşmazlık nedeniyle kanalla yollarını ayırmıştı.

Suat Toktaş'ın yerine Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirilen Erdoğan Aktaş kanalda yeniden yapılanma sürecini başlattı.

Aktaş'ın ilk transferlerinden biri de Mayıs 2018'de Kanal D ile yollarını ayıran Damla Turgutlu Soybaş oldu. Başarılı muhabir Haber Global'de dün itibariyle işbaşı yaptı.



BİRAND’IN SON ÖĞRENCİSİYDİ

Marmara Üniversitesi İletişim fakültesi mezunu olan Soybaş, mesleğe 2005 yılında Kanal D Haber’de stajyer olarak adım attı.

Mehmet Ali Birand’ın son öğrencisi olan Damla Turgutlu Soybaş, 2007 yılında Kanal D Haber kadrosunda muhabir olarak çalışmaya başladı.

Fox Haber kameramanı Mustafa Soybaş ile evli olan tecrübeli gazeteci aynı zamanda eski Yeşilçam oyuncusu Ahmet Turgutlu, nam-ı diğer Ahmet Kostarika’nın torunu.

Deneyimli muhabirin 11 yıl görev yaptığı Kanal D ile Mayıs 2018'de yolları ayrılmıştı.