Kanal D İrfan Değirmenci'yi harcadı mı? İrfan ''muhalif kahraman mı?''

İrfan Değirmenci'nin referandumda 'hayır' diyeceğini açıklamasının ardından Kanal D'den kovulmasıyla birlikte medya koridorlarında konuşulanları Radar Operatörü yazdı.

İrfan Değirmenci'nin Kanal D'den gönderilmesine üzüldük..
Nasıl üzülmeyelim medyada işsizlik had safhada ve İrfan Değirmenci az sayıdaki muhalif televizyonculardan biriydi.

İyi de olay gerçekten duyurulduğu gibimiydi ?..
Araştıralım dedik..
Araştırdık ve olayın sadece ''Bir muhaliften kurtulma operasyonu'' kadar basit olmadığını gördük..

Öğrendiğimize göre Doğan Grubu ile Değirmenci'nin arası yeni açılmamış..Aslında soğuk hava yıllar önce İrfan'a FOX TV'den gelen trasfer teklifi ile başlamış..

İrfan'ı Ankara'dan İstanbul'a getirip ekrana çıkaran Fox, Mehmet Ali Birand'ın transfer ederek Kanal D sabah haberlerine çıkardığı Değirmenci'yi geri çağırmış..Değirmenci'nin yanıtı ''Olur ama sabah haberlerini okumam..Haber Merkezinin başına geçerim'' olmuş...Fox'u yönetenler de, haberi duyan Kanal D yönetimi de bunu not etmiş ve transfer yatmış..

Gel zaman git zaman FOX sabah haberlerini İsmail Küçükkaya'ya teslim edince rekabet kızışmış..
Değirmenci ile Kanal D yönetimi arasındaki soğuk hava İrfan'ın bir hatası ile zirve yapmış...
Şöyle :
İrfan Değirmenci'nin sabah haberlerinde kullandığı bir haber dava konusu olmuş..Montaj hatası mı ne olmuşsa ekrana bolca yasadışı sloganlar yansımış..Şikayet üzerine de dava açılmış..
Buraya kadar normal..Normal de Değirmenci ifadesinde ''Haberi ben yapmadım haber merkezini yöneten Süleyman Sarılar ile Ali Ekber Aydın yaptı''demiş. Süleyman ile Ali Ekber'in adliye koridorlarına düşmesine neden olan bu ifade dışında Kanal D yöneticilerini kızdıran bir şey daha yapmış İrfan..Kanalın atadığı avukat yerine dışarıdan kendine avukat tutmuş..Güvenmemiş kanalın avukatına..
Ha bir de kanala Ahmet Hakan'dan önce anchorman arandığını duyunca hemen aday olmuş..Olmuş ama kanal yönetimi reddetmiş..
Bu arada İsmail Küçükkaya'nın Fox'taki sabah programı yüksek reyting almaya devam edince Doğan Grubu harekete geçmiş..Doğan Grubu koridorları fazla sır tutmaz..İsmail Küçükkaya'ya götürülen iş teklifi kısa sürede Değirmenci'nin de kulağına gitmiş tabi..
İşte bu noktadan sonra İrfan'ın muhalif damarı iyice kabarmış..Ne programına karıştırır olmuş kimseyi ne de selam vermiş yetkililere. Hükümet karşısında kılı kırk yaran Doğan Grubu'nda bardak iyice dolmuş yani.

Olan oldu İrfan ve ekibi gitti..İrfan bir hayli de gürültülü gitti aslında..Sosyal medyada ''kahraman'' muamelesi gördü, genç kızlar rekor sayıda kliplerini paylaştı İrfan'ın ..
Ne diyelim yine de yolun açık olsun İrfan..

Dedim ya üzüldük üzülmesine de bir de gerçeklerin er geç ortaya çıkma gibi bir huyu olmasa. 

Meraklısına not : Kanal D muhalif spikeri harcadı diyenlere üzücü bir haberimiz var..En az irfan kadar muhalif biri geliyor sabah haberlerine..Emin Çapa..Şevket Çoruh, Berna Laçin ve Sözcü gazetesine duyurulur.
Ha bir not daha: Yukarıda verdiğimiz bir bilgi eksik kalmasın.
İsmail Küçükkkaya Kanal D yöneticilerini tamamen reddetmiş değil ancak Ahmet Hakan da çok yeni..
AHC en az 1 yıl anahaberi okur sonrası Allah Kerim.

RADAR OPERATÖRÜ