Polemik & Kulis
17 Ağu 2017 10:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:03

Kanal D Haber'in kaptanından Hıncal Uluç'a: "Evet korkağım, Maazallah öyle bir tehdit savurdunuz ki bir de sizden korktum!"

Hıncal Uluç, otobüs kazaları sonrası kaza yapan otobüsün firmasını gösteren yazıların buzlanması nedeniyle Kanal D Haber Genel Yayın Müdürü Süleyman Sarılar’a sert şekilde yüklenmişti.

Sabah gazetesi köşe yazarı Hıncal Uluç Kanal D Haber Genel Yayın Müdürü Süleyman Sarılar’a geçen hafta, “Uçak kazalarında, düşen uçağın, hem şirketi, hem markası, modeli haberlerinizde onlarca kez tekrar edilir ve videoları bol bol yayınlanırken, otobüs kazalarında, şirket adı niye ısrarla ve inatla gizleniyor, kaza videolarında marka görüntüsü hep buzlanıyor?. Bu sorunun yanıtını bana yazılı olarak göndermezseniz, sizi ‘Korkak’ ya da ‘Ortak’ ilan edeceğim..” diye seslendi. Ancak Süleyman Sarılar’dan ses çıkmadı.

Bunun üzerine Hıncal Uluç dün kaleme aldığı köşe yazısında Kanal D Haber’in patronu Süleyman Sarılar’ı “korkak” ilan etti ve suskunluğu sürerse “suç ortağı” ilan edeceğini açıkladı.

Bu ağır eleştiriler ve suçlamalar içeren yazı üzerine Kanal D Haber Genel Yayın Müdürü Süleyman Sarılar, Hıncal Uluç'a bir açıklama gönderdi. 

Sarılar açıklamasında, "Evet korkağım yasaları çiğnemekten korkarım, insanları korkak/ortak diye yaftalamaktan korkarım" ifadesini kullandı.

İşte Sarılar'ın Hıncal Uluç'a gönderdiği ve Uluç'un bugün köşesine taşıdığı o açıklama:  

Dün akşamüstü Kanal D Haber Genel Yayın Müdürü Süleyman Sarılar'dan bir mail aldım. Aynen sunuyorum.
"Köşenizde ikinci kez adımı vererek suçladığınız yazınızı okudum.
Evet korkağım
Evet yasaları çiğnemekten korkarım.
Çünkü sizin yazdığınız gazetelerle, bizim yayın yaptığımız televizyonların tabi oldukları yasal kurallar farklı.
Bizim uymak zorunda olduğumuz RTÜK kurallarına/ yasasına göre haberin doğrudan konusu değilse firmaların isimlerinin buzlanması gerekiyor. Haksız rekabet ya da gizli reklam nedeniyle ceza ve tazminat ödememek için bu kurala tüm tv kanalları uyuyor. .
Ekte göreceğiniz gibi tüm tv kanalları firma ismini buzlayarak yayınladı.
Uçak haberlerine gelince
Kaza yapan uçak şirketinin adı, seyir rotası, sefer sayısı gibi detayları vermemiz gerekiyor ki uçaktaki yolcuların kimlikleri belirlensin ve yolcu yakınlarının haberi olsun Uluslararası Havacılık Kuralları da bunu gerektiriyor zaten.
Yani biz kurallara/yasalara uygun yayın yapıyoruz.
Bir kez daha tekrarlayacağım.
Evet korkağım
Evet yasaları çiğnemekten korkarım
Evet insanları korkak/ortak diye yaftalamaktan korkarım
Bir de sizden korktum.
Maazallah öyle bir tehdit savurdunuz ki
Hemen e-devlete girdim.
Acaba bir otobüs şirketiyle veya başka herhangi bir şirkette açık/gizli ortaklığım var mı diye, Maliye Bakanlığı, Vergi Dairesi, Tapu Dairesi vs tüm kayıtlara baktım.
Aileme sordum!
Hayır bir ortaklık bulamadım.
Bir sonraki yazınızda beni ortak ilan ederseniz diye şimdiden sizi bilgilendirmek istedim. !
Keşke ilk yazınızdan sonra, şirket isimlerinin buzlanmasını öngören RTÜK kuralları konusunda da sizi bilgilendirseydim veya siz ATV'deki haberci dostlara sorabilseydiniz. !
Muhtemelen bu günkü yazıyı kaleme almazdınız.
Ama ilk yazınızdan bugün haberim oldu.
Gecikmeyi hoş görmeniz dileğiyle
Süleyman Sarılar"