Medya
02 Kas 2017 07:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:14

Kanal D dizisinde büyük kriz! Siyah Beyaz Aşk'ın senaristleri niçin istifa etti?

Kanal D'nin iddialı dizisi Siyah Beyaz Aşk'ın senaristlerinin, istifa ettiği öne sürüldü.

Kanal D'de yayınlanan Siyah Beyaz Aşk geçtiğimiz günlerde CHP Manisa milletvekili Tur Yıldız Biçer'in RTÜK'e yaptığı başvuruyla gündeme gelmişti. Biçer başvurusunda dizide kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin izletildiğini, hekimlerin onur ve saygınlığını zedeleyici görüntülerin yeraldığını belirtmişti.

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu ise İbrahim Çelikkol ve Birce Akalay'ın başrolleri paylaştığı dizide patlak veren 'senarist' krizini köşesine taşıdı.Koloğlu, Kanal D'nin iddialı dizisi Siyah Beyaz Aşk'ın senaristleri Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat'ın istifa ettiğini yazdı.

İşte Koloğlu'nun bugünkü yazısından "Senaristler istifa etti" başlıklı o bölüm:

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer,  Kanal D’nin yeni dizilerinden ‘Siyah Beyaz Aşk’ın yayından kaldırılması için RTÜK’e başvuruda bulunmuştu. Biçer, “Dizinin yayınlanan ilk iki bölümünde kadına ve sağlık çalışanlarına yöneltilen şiddetin izletilmekte olduğunu gördüm” eleştirisini yapmıştı. Bunlar tartışılırken, birden sürpriz gelişme oldu. Duyduğum, dizinin senaristleri Eylem Canpolat ve Sema Ergenekon “Bizden bu kadar” diyerek istifa kararı aldı. Kulağıma gelen, özellikle son bölümün final sahnesi, bu anlaşmazlığa neden olmuş.

Son bölümde neler olmuştu?

‘Siyah Beyaz Aşk’ın son bölümünün finalinde Sinan, Aslı’yı bulmuş ve konuşmak için otele gelmişti. Ferhat onları konuşurken yakaladı. Sinan’a bir yumruk attı ardından, Aslı’yı odaya çıkardı.

Burada el kol hareketleriyle şiddet başladı. Yatağa itilen Aslı, yastığında sakladığı bıçağı çıkarıp, Ferhat’ı sırtından bıçakladı.