Medya
12 Nis 2017 10:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:37

Kadın gazetecilere taciz ve tehditi anlattı, bakanlara çağrı yaptı!

Hürriyet yazarı Melike Karakartal, köşesinde gazeteci kadınların maruz kaldığı sistematik şiddet ve tacize değindi...

Hürriyet yazarı Melike Karakartal, köşesinde kadın gazeteci arkadaşlarının maruz kaldığı sistematik şiddet ve tacize değindi.

İki hafta önce kargo elemanı kılığındaki birinin bir saat 10 dakika boyunca evine girmeye çalıştığını aktaran Karakartal, "Ne yazık ki bu, münferit bir adli vaka değil. Sonu karakolda biten kadına yönelik erkek şiddetinin sonucu hep aynı: Serbest bırakılmak. Pek çok kadın, şikayetçi olmaktan çekiniyor, şikayet neticesinde saldırganın savcı tarafından serbest bırakılacağını, kısa vadede ceza almayacağını biliyorlar. Saldırganlar ise taciz ettikleri kadınların şikayetlerini kısa vadede hafif cezalarla atlatacaklarını bildiklerinden hayli rahatlar." ifadelerini kullandı ve özellikle medya sektöründe çalışan kadınların yaşadıkları olaylara dikkat çekerek şunları söyledi:

"Medyada çalışan kadınlara yönelik neredeyse sistematik bir taciz ve şiddet döngüsü var. Medyada ya da değil, Türkiye’deki tüm kadınlara yönelik erkek şiddetinin kısa vadede caydırıcı bir cezası olmadığı için vakalar sık görülüyor. Ceza almayacaklarını düşünen bu karanlık, yoz adamlar, şikayet edilmedikleri takdirde yıllarca tacizlerini sürdürüyorlar."



Karakartal, yazısında "Kadın medya mensupları, yıllardır sosyal medya, mail ve fiziksel takiple taciz eden ve hayatlarını cehenneme çeviren bu kişilerin tehdidi altında yaşıyorlar. Aktarılanlardan anlıyoruz ki saldırı ve tacizler, medyada çalışan kadınların neredeyse kaderine dönüşmüş.
Özellikle sosyal medyanın sınırsız iletişim imkanı tanıması ve suç olarak tanımlanan konuların belirsizliği sebebiyle, internet, tacizcilerin at koşturacakları geniş bir alan yaratıyor." diyerek medya sektöründe çalışan kadınların başlarından geçen çarpıcı taciz olaylarını aktardı.

"Ben de bu yazıyı tüm kadın medya mensupları adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ve Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ’ın dikkatine sunuyorum." diyen Karakartal, suçluların cezası bitince çıkıp yine sokaklarda tacizine devam ettiğini vurguladı ve vatandaşın güvenliğini gözeten bir adalet yapısının olmadığı yönünde meslektaşları arasında oluşan algıyı okurlarıyla paylaştı.