Gündem
23 Eki 2015 10:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:57

Kadıköy'de Aziz Yıldırım şoku! Hangi gazetecileri maça almadı?

Fenerbahçe'nin Ajax ile oynadığı maça, Sarı-lacivertli kulübün aleyhinde ve yalan haber yaptıkları gerekçesiyle 5 gazeteci alınmadı.

Fenerbahçe'nin Ajax ile oynadığı maça, Sarı-lacivertli kulübün aleyhinde ve yalan haber yaptıkları gerekçesiyle 5 gazeteci alınmadı.

Star Gazetesi muhabiri Aygün Özipek, Hürriyet Gazetesi muhabiri Ahmet Ercanlar, Sabah Gazetesi muhabiri Volkan Demir, Fotomaç Gazetesi muhabiri Emre Bol, Habertürk Gazetesi Muhabiri Ahmet Selim Kul, Sarı-lacivertli takımın Ajax ile oynadığı maça TSYD tarafından akreditasyon yapılmasına rağmen alınmadı. 

Başkan Aziz Yıldırım, takımın dün yaptığı antrenmanda basın mensuplarının yanına gelerek, "Bundan sonra hem Avrupa'daki, hem de Türkiye'deki tüm maçlarda akreditasyonları ben yapacağım. Aleyhimizde yazanların hiçbirini maça sokmayacağım" ifadesini kullanmıştı.

Başkan Aziz Yıldırım'ın talimatı ile 5 gazeteciye kulüp tarafından kart basılmadığı ve stat girişinde akredite kartı alamadıkları için maça giremedikleri öğrenildi.



FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA

Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) üyesi olmayan gazetecilere müsabakalarında akredite kartı verilmeyeceğini açıkladı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, TSYD Başkanı Oğuz Tongsir ile kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri arasında yapılan görüşme sonrasında, sarı-lacivertli takımın, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynayacağı ulusal ve uluslararası müsabakaları takip edecek yazılı ve görsel basın ve yayın kuruluşlarına bağlı muhabir ve foto muhabirlerine TSYD üyesi olma şartı konulduğu belirtilerek, "Önümüzdeki günlerden itibaren, TSYD üyesi olmayan hiç kimseye müsabakalarımızda akredite kartı verilmeyecektir" denildi.