CineRadar
29 Nis 2016 00:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:29

Kaç günlük ömrünüzün kaldığını bilmek ister misiniz?

Ne kadar ömrünüz kaldığını bilseydiniz ne yapardınız? Karıncalar gibi çalışmaya ve sıkıcı hayatınızı yaşamaya devam mı ederdiniz yoksa artık “gerçekten” yapmak istediklerinizi mi öne alırdınız?

Yeni Ahit, keyifli bir Belçika filmi ve bu soruya bir cevap barındırıyor. Jean Pierre Jeunet tarzı “dış sesi bol” filmlerden hoşlanıyorsanız haftanın en iyi seçimi olacaktır.

Basın gösterimi yapılmadığı için henüz izlemediğim Magi de Hasan Karacadağ sinemasının geldiği yeri göstermesi açısından ilginç bir yapım. Bir hazır çorba markasını anımsatan ismiyle pek dehşet uyandırmıyor ancak Michael Madsen ve Stephen Baldwin gibi B film yıldızlarını barındıran kadrosu sebebiyle enteresan bir izleme deneyimi vadediyor.

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Yeni Ahit

Jaco Van Dormael’in yönettiği ve Benoit Poelvoorde, Catherine Deneuve, François Damiens ile Yolande Moreau’nun oynadığı Yeni Ahit (Le Tout Nouveau Testament – The Brand New Testament), 29 Nisan 2016’da M3 Film dağıtımıyla Kurmaca Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Tanrı yaşıyor, hem de Brüksel’de bir apartmanda. Ama pek huysuz, karısıyla kızına pek kötü davranan bir adamdır. Pek az şey bildiğimiz masum kızı Ea 10 yaşındadır. Bir gün tahammülü tükenen Ea babasının en büyük sırrını, yani dünyadaki herkesin öleceği tarihi SMS’ler yollayarak ifşa eder. Ardından da evden kaçıp altı yeni havari bulmaya karar verir.

Magi

Hasan Karacadağ’ın yönettiği ve Michael Madsen, Stephen Baldwin, Brianne Davis ile Lucie Pohl’un oynadığı Magi, 29 Nisan 2016′da Mars Dağıtım dağıtımıyla TAFF Pictures tarafından vizyona çıkarılıyor.



Amerikalı gazeteci Olivia, Türkiye’de yaşayan kızkardeşi Marla’nın acil çağrısıyla İstanbul’a gelir. Hamile olan Marla, Olivia’nın geldiği gece bir cinayete kurban gider. Polis, cinayetin, Marla’nın boşandığı eşi tarafından işlendiğini delilleriyle ortaya koymasına rağmen, Oliva kız kardeşinin İstanbul’un başka semtinde, farklı bir kimlikle ikinci bir hayat sürdüğünü öğrenince, gazeteci refleksiyle araştırmalarını genişleterek devam ettirir.

Özel Bir Gün

Gary Marshall’ın yönettiği ve Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts ile Jason Sudeikis’in oynadığı Özel Bir Gün (Mother’s Day), 29 Nisan 2016’da Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Hayatlarında tek bir ortak noktaları annelik olan bir grup kadının iç içe geçen hikâyelerinin anlatıldığı filmde hamile anneler, bekâr anneler, üvey anneler, gey anneler, çocuklarıyla küs anneler, uzun zamandır kayıp olan anneler ve her türden anne, filmin duygusal göndermesinden paylarına düşeni alıyor. Anneler Günü yaklaştıkça, her biri, her yerdeki annelerin gününü kutlamak için tatlı bir şekilde annelik bağının gücünü kanıtlayacaktır.

Brooklyn

John Crowley’in yönettiği ve Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson, Emory Cohen ile Hugh Gormley’in oynadığı Brooklyn, 29 Nisan 2016’da The Moments Entertainment dağıtımıyla The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Brooklyn, genç bir İrlandalı göçmen olan Eilis Lacey’nin 1950’ler Brooklyn’inde geçen hikâyesini konu alıyor. Amerika’nın gelecek vaadlerinden etkilenen Eilis, New York şehri için annesinin evini terk eder. Vatan hasretini çekmeye başladığı sırada, Eilis kendini aşkın cezbedici ellerine bırakır. Ancak neşesi geçmişi yüzünden bozulur, iki ülke ve üzerinde yaşadığı hayatlardan birini seçmelidir.

Baskın Günü

James Watkins’in yönettiği ve Idris Elba, Richard Madden, Charlotte Le Bon ile Jose Garcia’ın oynadığı Baskın Günü (Bastille Day), 27 Nisan 2016’da Mars Dağıtım dağıtımıyla Esen Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Michael Mason içinde cüzdandan daha fazlası olan bir çantayı çalınca, bir anda CIA’nın hedefi haline gelen, Paris’te yaşayan Amerikalı bir yankesicidir. Söz konusu olayı inceleyen CIA ajanı, Sean Briar, Michael’ın çok daha büyük bir oyunun sadece piyonu olduğunu fark eder. Ancak Briar aynı zamanda Michael’ın bu büyük çaplı komployu açığa çıkarmak için kendisine çok büyük yardımı dokunacağının da farkına varır.

Bay Doğru

Paco Cabezas’ın yönettiği ve Sam Rockwell, Anna Kendrick, Tim Roth ile James Ransone’un oynadığı Bay Doğru (Mr. Right), 29 Nisan 2016’da The Moments Entertainment dağıtımıyla Tanweer Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Hiperaktif davranışlar sergileyen Martha, son ayrılığından sonra çılgına dönmüştür. Gevezelik ediyor, Francis ile tanışmasını batırdığı gibi gördüğü her şeyi mahvediyordur. Francis’in yaklaşımı ise diğer herkes için çok korkutucu olsa da Martha etkilenmekten kendini alamamaktadır. İkisi de çılgın olduğundan mükemmel bir eşleşme gibi gözükebilir. Yalnız Francis ölümcül bir çılgın, profesyonel bir suikastçıdır.

Kurdun Uyanışı

Jean Jacques Annaud’un yönettiği ve Shaofeng Feng, Shawn Dou, Ankhnyam Ragchaa ile Yin Zhusheng’in oynadığı Kurdun Uyanışı (Le Dernier Loup – Wolf Totem), 22 Nisan 2016’da Özen Film dağıtımıyla Umut Sanat – Özen Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Yıl 1967. Pekinli öğrenci Chen Zhen, çobanlığı öğretmesi için Moğolistan’ın iç kısımlarındaki göçmenlerin arasına gönderilir. Chen’in doğada var olmak, özgürlük ve sorumluluk hakkında öğreneceği çok şey vardır. Güneyin modern toplumuyla, kuzeydeki göçmenlerin düşmanı yağmacı kurtlar arasında sıkışmış insanlar ve hayvanlar, yerliler ve istilacılarla mücadele içindedirler.

Ratchet & Clank

Kevin Munroe’nun yönettiği ve Paul Giamatti, John Goodman, Bella Thorne ile Rosario Dawson’un oynadığı Ratchet & Clank, 29 Nisan 2016’da The Moments Entertainment dağıtımıyla Tanweer Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Ratchet, Qwark’ın Uzay Muhafızı olmak için takım seçmelerine katılmak istemektedir. Bu sırada galaksinin diğer ucunda, entrikacı kötü adam Drek, Tenemule gezegenini yeni silahı Deplanetizer ile tek atışta yok etmiştir. O gece Ratchet, Drek’in adamlarından kaçan, kısa devre yapmış robot Clank tarafından uyandırılır. Milyonların hayatı, Ratchet ve onun güvenilir metal yoldaşı Clank’in ellerindedir.

Kadere Tutsak

Erdoğan Koç’un yönettiği ve Murat Ünaloğlu, Ateş Kantaroğlu, Ümit Sağlam ile Şakir Aydın’ın oynadığı Kadere Tutsak, 29 Nisan 2016’da MC Film dağıtımıyla Recstar Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Annesini doğumunda kaybeden Kenan, on yaşındayken de babasının öldürülmesine tanık olmuş ve tek başına kalmıştır. Çocukluk dönemini sokaklarda geçiren Kenan, iki arkadaşı ile beraber yaşamına devam eder. Gençlik yaşlarına geldiğinde ona ulaşan eski bir aile dostu Kenan ve arkadaşlarının kaderini değiştirecektir. Kendisini bu acımasız dünyanın içinde bulan Kenan, girdiği bu karanlık hayattan aydınlığa kavuşmaya çalışır.

Emicem Hospital

İsmet Eraydın’ın yönettiği ve Wilma Elles, Selahattin Çakır, Merve Akaydın ile Sinan Bengier’in oynadığı Emicem Hospital, 29 Nisan 2016’da Chantier Films dağıtımıyla Hamsimedya Prodüksiyon tarafından vizyona çıkarılıyor.



Selo, Cemal Emicesi’nin açtığı Emicem Hastanesi’nde çalışırken yakın arkadaşları Adem ve Dursun’la ekstra işler de yapmaktadırlar. Emicem Hastanesi’nin uluslararası bir seviyeye çıkması için Almanya’dan yönetici getirtilir. Almanya’dan gelen Ingrid Hanım, hastanede Alman disiplinini uygulamaya çalışır. Alman disiplini ile Karadeniz inadı arasında uyuşmazlık olunca komik olaylar yaşanmaya başlar.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri Sadibey.com sitesinden alınmıştır.