CineRadar
09 Şub 2017 23:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:28

John Wick 2: Herkes onu öldürmek istiyor!

Şubat ayının keyifli vizyon haftalarından birindeyiz. Aksiyon bombası John Wick 2 başta olmak üzere hepimize sinema salonunun yolunu tutturacak harika filmler geliyor!

Bu haftanın dikkat çekici filmleri arasında bir tür denemesi olan Enkaz da var. Alpgiray M. Uğurlu’nun yönettiği, Akasya Asıltürkmen ile Berke Üzrek’in oynadığı ve en büyük korkumuzdan, depremden beslenen filmin, “aynı gökyüzünü paylaşıyoruz” fikrinden çıkarak oluşturduğu ilginç bir hikayesi var.
 
John Wick ise bildiğiniz gibi, bu defa ilk filmdekinden daha dişli rakiplerle karşılaşıyor. Bu devam macerası hem Keanu Reeves’in eforlu oyunculuğu hem de özenilmiş prodüksiyonuyla ilk filmi aşmayı başarıyor.
 
Bir başka devam filmi olan Karanlığın 50 Tonu’nda ise işler bildiğiniz gibi… Bay Grey, Anastacia ve envaiçeşit seks oyuncağı yine karşımızda. İyiden iyiye pembe diziye dönüşen ve yer yer komikleşen bu erotik aşk hikayesini sadece serinin meraklılarına tavsiye ediyorum. Film için hazırladığım video kritiği yazının içinde izleyebilirsiniz. Bu arada, yeni sinema videoları için Youtube kanalıma abone olmayı unutmayın.
 
Bu haftanın sinefil hazinesi ise Dan Kwan ile Daniel Scheinert’in yönettiği ve Daniel Radcliffe, Paul Dano, Mary Elizabeth Winstead ile Antonia Ribero’nun oynadığı Swiss Army Man… Festivallerde kaçırdıysanız, vizyonda ıskalamayın.
 
İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…
 
KARANLIĞIN ELLİ TONU
 
James Foley’in yönettiği ve Jamie Dornan, Dakota Johnson, Marcia Gay Harden ile Rita Ora’nın oynadığı Karanlığın Elli Tonu (Fifty Shades Darker), Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.
 


Hikâye, yaralı Christian Grey’in Ana Steele’i hayatına tekrar girmesi için ikna etmeye çalışmasıyla ve Ana’nın da ona başka bir fırsat vermeden önce yeni bir düzenleme talep etmesiyle devam ediyor. Çift, güven inşa etmeye ve denge kurmaya başlarken Christian’ın geçmişinden karanlık figürler de, birlikte bir gelecek kurma umutlarını yok etmeye kararlı bir şekilde çiftin etrafını iyice sarmaya başlıyor.
 
JOHN WICK 2
 
David Leitch ile Chad Stahelski’nin yönettiği ve Keanu Reeves, Laurance Fishburne, Bridget Moynahan ile Ruby Rose’un oynadığı John Wick Chapter 2, Chantier Films tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
İlk filmde intikam aleviyle yanıp tutuşan John Wick, emekli olmuş ve tetikçilikten uzak ve huzurlu bir hayat kurmuştur. Fakat karanlıklar arkasında işlerini yürüten suikastçı birliğinin tehdit altında olmasıyla John Wick emeklilikten geri dönmek zorunda kalır ve bir anda dünyanın sayılı tetikçilerini karşısında bulur. Kadroya yeni eklenen ünlü isimler ile John Wick’in intikamı büyüyor ve artık o çok daha sert çalışıyor.
 
ENKAZ
 
Alpgiray M. Uğurlu’nun yönettiği ve Akasya Asıltürkmen ile Berke Üzrek’in oynadığı Enkaz, Güverte Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Deprem sonrası enkazın altında gözlerini açan Nisa, sıkıştığı yerden kurtulmak için çaba sarf ederken üstündeki küçük delikten gördüğü gökyüzü onu yaşama bağlar. Aynı gökyüzü altında paralel olarak devam eden hikâyede tek başına uçsuz bucaksız doğaya adapte olmayan Barış’ı her gün video günlük tutarak Nisa’nın hikâyesindeki ipuçlarını açığa çıkarır. Senaryosunu da Alpgiray M. Uğurlu’nun yazdığı filmin Görüntü Yönetmenliğini Barış Akyüz yapıyor.
 
LEGO BATMAN FİLMİ
 
Chris McKay’in yönettiği ve Rosario Dawson, Will Arnett, Ralph Fiennes ile Michael Cera’nın seslendirdiği animasyon Film Lego Batman Filmi (The Lego Batman Movie), Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Lego Batman Filmi’nde (The Lego Batman Movie) kendini lider olarak tanımlayan Lego Batman şimdi sinemada kendi macerasında başrolü oynuyor. Gotham’da büyük değişiklikler dönmektedir ve eğer şehri düşman Joker’in elinden almak istiyorsa, Lego Batman yasa dışı bir iş yapmak zorunda kalabilecektir, belki başkalarıyla birlikte çalışmayı deneyebilir ve belki sadece rahatlamayı öğrenebilecektir.
 
SWISS ARMY MAN
 
Dan Kwan ile Daniel Scheinert’in yönettiği ve Daniel Radcliffe, Paul Dano, Mary Elizabeth Winstead ile Antonia Ribero’nun oynadığı Swiss Army Man, UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Hank, düştüğü ıssız adada artık hiçbir kurtuluş şansının kalmadığına kanaat getirmiş ve hayatına son vermeye karar vermiştir. Artık pes edip kendini asmaya hazırlandığı anda, kıyıya vurmuş bir cesetle karşılaşır. Manny adını verdiği bu cesedin konuşabildiğini ve birtakım doğaüstü becerilere sahip olduğunu fark eder. Hank’in yalnızlığına son verecek olan bu mucize, onun bu adadan kurtulmasını da sağlayabilecek midir?
 
İSRA & SİHİRLİ KİTAP
 
R. Kan Albay’ın yönettiği ve Valerie Deridder, Tamer Karadağlı, R. Kan Albay ile Isra Dela’nın oynadığı İsra & Sihirli Kitap (Isra en Het Magische Boek), MC Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Dokuz yaşındaki İsra okul gezisi ile bir kütüphaneye ziyarete gider ve orada kütüphanenin gizemli bir bölümüne ulaşır. Oradaki Bay Gugle ve sihirli kitapla tanışır. Genç Alex’i Şeker Şatosu’ndan kurtarmasını isterler. İsra kendisini rahatlık ve huzur diyarına benzeyen bir Şeker Şatosu’nun içerisinde bulur. Şeker Şatosu, Şato Hanımı tarafından korunmaktadır ve O da esirini hiç de göndermek niyetinde değildir.
 
MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com
 
CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri ve fotoğraflar Sadibey.com sitesinden izinli olarak alınmaktadır.