CineRadar
06 Kas 2015 02:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:09

James Bond en büyük düşmanıyla yüzleşiyor!

Seçimlerin ardından kaldığımız yerden devam ediyoruz. Vizyonda güçlü filmlerle dolu bir hafta… Merakla beklenen son Bond filmi Spectre’de 007 en büyük düşmanıyla yüzleşirken bir kez daha aşka düşüyor, bakalım bu kez kadınını korumayı başaracak mı?

Emin Alper’in Venedik’te ve Altın Koza’da ses getiren politik filmi Abluka bu haftanın en önemli yerli yapımı. Daha önceki filmiyle kıyaslanma talihsizliğini yaşamazsa, Abluka seyirciyi tatmin edecektir diye düşünüyorum.

Gizli Dosya büyük bir Amerikan habercilik skandalını getiriyor beyazperdeye ancak bazı karakterlerine açık bir hayranlık besleyen yapımın bu meseleye tarafsız yaklaştığını söylemek zor. TV haberciliğinden kahramanlar yaratmaya çalışan Gizli Dosya’nın büyük bir samimiyet sorunu var. Yine de izlenebilir bir yapım. Bu haftanın bir diğer yerli yapımı olan Kariyer filmi hakkında ise, basın gösterimi yapılmadığı için, hiçbir fikrim yok ama afiş ve fragmanından yola çıkarak sıradan bir gişe komedisi olduğunu söylemek zor değil.

İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Spectre 007

Sam Mendes’in yönettiği ve Daniel Craig, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Ben Whishaw, Rory Kinnear, Christoph Waltz, Lea Seydoux, Dave Bautista ile Monica Bellucci’nin oynadığı Spectre 007, 06 Kasım 2015’de Warner Bros. Dağıtımıyla Warner Bros. Tarafından vizyona çıkarılıyor.



Son James Bond filmi olan Spectre’de James Bond’un geçmişinden gelen şifreli bir mesaj, onu tehditkâr bir organizasyonu mecburen açığa çıkarmaya sürükler. James Bond’un şefi M, gizli servisi ayakta tutmak için politik güçlere karşı mücadele verirken, James Bond da Spectre’in ardındaki korkunç gerçeği açığa çıkarmak için amansızca bir uğraş vermektedir.

Gizli Dosya

James Vanderbilt’in yönettiği ve Cate Blanchett, Robert Redford, Topher Grace ile Elizabeth Moss’un oynadığı Gizli Dosya (Truth), 06 Kasım 2015’de pinemart Film dağıtımıyla pinemart Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Mary Mapes çok başarılı bir televizyon gazetecisidir, birçok gizli gerçeği ele almış ve ün kazanmıştır. 09 Eylül 2004, Mapes ve ekibi için dönüm noktası olacaktır. Saygın haber spikeri Dan Rather önceki akşam, Başkan Bush’un başkanlık öncesi yaptığı görevinden kaçtığına dair delilleri kamuoyuna sunmuştur. Bu nedenle haber ekibi sorgulanma sürecine girer. Haber ve kurul odalarında dürüst ve özgür gazeteciliğe müdahale edilmektedir.

Cin Kuyusu

Murat Toktamışoğlu’nun yönettiği ve Sinem Sarızayim, Beril Özgür, Asi Güner, Zeynep Buse Kale, Cemal Baykal, Emre Korkmaz ile Kubilay Güleçoğlu’nun oynadığı Cin Kuyusu, 06 Kasım 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla VTR Production tarafından vizyona çıkarılıyor.



Cin Kuyusu, çocukları olmayan bir ailenin son umut olarak köydeki büyücüye gitmeleriyle başlayan ilginç ve fantastik bir hikâye… Ailenin yolda geçirdiği trafik kazası ile tetiklenen bir lanetin sonucu ızdırap ve korku dolu iki gün yaşanır. Köyün başına gelen lanet ise köyün güzel kızı Zehra’nın yavuklusu Ali’nin bir gece ansızın askerden firar edip gelmesiyle başlar.

Abluka

Emin Alper’in yönettiği ve Mehmet Özgür, Berkay Ateş, Tülin Özen ile Müfit Kayacan’ın oynadığı Abluka, 06 Kasım 2015′de Bir Film dağıtımıyla Liman Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Kadir, şartlı tahliye olur. İstanbul’da polis failleri yakalamak için önlemlerini arttırmaktadır. Emniyette yüksek bir mevkide olan Hamza, tahliye sonrasında Kadir’in bir iş bulmasında yardımcı olur. Kadir çöp toplayıcısı gibi çalışarak gecekondu mahallelerinde muhbirlik yapmaya başlar. Kadir, kardeşi Ahmet’i çalıştığı mahallelerden birinde bulur. Ahmet’in kendisine karşı mesafeli tutumu, Kadir’i çeşitli komplo teorileri üretmeye yöneltir.

Düşlerin Terzisi

Jocelyn Moorhouse’un yönettiği ve Kate Winslet, Liam Hemsworth, Hugo Weaving ile Sarah Snook’un oynadığı Düşlerin Terzisi (The Dressmaker), 06 Kasım 2015’de Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Tilly Dunnage, güzel, yetenekli ve sıra dışı bir kadındır. Annesi Molly’yi bulmak için doğduğu kasabaya döner. Geçmişin yaraları ile döndüğü bu yerde Tilly’yi kasabalıya yaklaştıran şey onun eşsiz terzilik yetenekleri olur. Acılar yerini kahkahalara bırakırken Tilly modacı kimliğiyle kasabanın kadınlarını adeta baştan yaratır. Tilly Dunnage kasabanın yakışıklısı Teddy’ye kalbini kaptırınca bu aşkın ona tahmin edemeyeceği şeyler yaptıracağını görecektir.

Kariyer

Suat Ay’ın yönettiği ve Dost Elver, Sevil Uyar, Umut Oğuz, Aziz Özuysal, Deniz Gönen, Özkan Çınarlı, Kayra Şenocak, Sevgi Sonsualp, Kimya Gökçe Aytaç, Derya Demir ile Gamze Demir’nın oynadığı Kariyer, 06 Kasım 2015’de MC Film dağıtımıyla Glamour Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Kariyer, İstanbul’dan Malatya’ya giden ve başına binbir türlü olay gelen çok özel bir karakteri anlatıyor. İçerisinde bolca mizahın olduğu, izleyiciyi eğlendirecek, güldürecek ve bir o kadar da düşündürecek çok farklı bir komedi filmi. Mehmet Çelik’in genel koordinatörlüğünde çekilen filmin görüntü yönetmenliği Kadir Çakar, kurgusu ise Duygu Arabacı tarafından yapıldı.

Sevimli Köpek Lotte

Heiki Ernits ile Janno Poldma’nın yönettiği ve Evelin Voigemast, Andero Ermel, Argo Aadli ile Lembit Ulfsak’ın seslendirdiği animasyon film Sevimli Köpek Lotte (Leiutajateküla Lotte – Lotte From Gadgetville), 06 Kasım 2015’de Özen Film dağıtımıyla Özen Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Sevimli köpek Lotte´nin yaşadığı köyde her türlü icat yapmak çok önemli bir görev olarak kabul edilmektedir. O nedenle her sene en iyi mucit yarışması düzenlemektedir. Lotte’nin yaratıcısı Oskar köyün en iyi mucitlerinden birisidir. Oskar´ın en büyük rakibi ise Adalbert the Rabbit´tir. Bu yarışmada birinci olmak Oskar’ın ailesine büyük bir saygınlık ve onur kazandıracaktır.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri Sadibey.com sitesinden, üstat Sadi Çilingir'in izniyle alınmaktadır.