Gündem
29 Tem 2015 13:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:46

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin çifte gururu!

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin (İGC) 69'uncu, Cemiyet'e ait 9 Eylül gazetesinin 3'üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Törenin açılış konuşmasını yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Türkiye'nin iki önemli sorunu olduğuna dikkat çekerek, “Yargı bağımsızlığı ve basın özgürlüğü en önemli sorunlarımızın başında geliyor. Basın özgürlüğünün, yargı bağımsızlığının, yaşam hakkının, emeğe saygınıbn olmadığı, gerçeklerin sansürlenmeye çalışıldığı ülkelerde nefes almak kolay değildir. Cemiyetimiz 69 yıldır ileri demokrasilerin en başat kuralı, en olmazsa olmazı ifade edilen ve basın özgürlüğüyle halkın sansürsüz, gerçeklere dayanan haber alma hakkının savunucusudur. Son yıllarda hepimizi nefessiz bırakan hukuksuzluklara, baskılara karşı duruşuyla örnek olmuş, karanlığın sesini dünyanın dört bir yanına duyurmuştur” dedi.



“70'NCİ YAŞA HAZIRLANIYOR”

34 gazeteciyle yapılan ilk genel kurulundan bu yana bugün 862 üyeye ulaşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin Türk Basınının saygın kurumlarından biri olarak 70'inci yaşına hazırlandığını ifade eden Dikmen, şunları söyledi:

“Böylesi bir kurumun 70 yaşına gelmiş olması İzmir için çok büyük önem taşıyor. İGC mesleki açıdan güçleniş ve çeşitli girişimlerde bulunmuş ve bunlardan biri 9 Eylül Gazetesi'dir. Gazetecilerin gazetesi diye adlandırdığımız 9 Eylül Gazetesi gelecekten hepimiz sorumluluğuyla yayın hayatına başladı ve yayınladığı birçok haberler Türkiye'nin gündemine damga vurdu. Cemiyetimizin kuruluşundan, kurucularından bu yana İzmir gazetecilerinin arasında Türk Basınında söz sahibi olan, basına yön veren çok önemli isimler vardır. O isimler ki her biri bir okul gibidir. Bugün 9 Eylül gazetesi de basın etik ve ahlakından taviz vermeden, doğruları eğip bükmeden verdiği haberlerle gazeteciler için bir okul görevi de görerek yayın hayatına devam ediyor.”



“TÜRKİYE İZMİR GİBİ OLSA”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve İGC eski Başkanı Atilla Sertel de gecede söz aldı. Sertel, cemiyetin birçok baskıya karşı dik duruşundan ödün vermediğini belirterek, "Keşke bütün ülkemiz İzmir gibi olsa, keşke İzmir Türkiye gibi olsa, Türkiye İzmir gibi olsa. İzmir'in çağdaş, demokratik, laik, birbiriyle iyi geçinen, barış içerisinde yaşayan ve birbirine saygı duyan, saygı içerisinde birbiriyle dostluklar kuran bir özelliği var. İki dönem boyunca başkanlığını yapmaktan büyük onur duyduğum Cemiyetimize ve kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz 9 Eylül gazetemize nice yaşlar, nice başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından gece için özel hazırlanan pasta İGC Yönetim Kurulu ve protokol üyeleri tarafından birlikte kesildi.



KİMLER KATILDI?

İGC Başkanı Misket Dikmen ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay, Tacettin Bayır, Ali Yiğit, MHP İzmir Milletvekili Murat Koç, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner, basın meslek örgütü temsilcileri, gazete sahipleri, temsilcileri, İGC üyesi gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.