Güncel
11 Ağu 2017 05:05 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:35

İtalya'nın Libya'ya asker gönderme kararı

- Trablus Deniz Üssü Komutanı Ebu Haviyye:- "UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, İtalya hükümetinden Libya deniz güçlerine lojistik ve teknik destek sunmasını istedi, karşı taraf da bu çağrıya hemen icabet etti"

TRABLUS (AA) - Trablus Deniz Üssü Komutanı Abdulhakim Ebu Haviyye, İtalyan hükümetinin ülkeye asker göndermesinin amacının Libya deniz güçlerine destek vermek olduğunu bildirdi.

Deniz üssünde basın toplantısı düzenleyen Ebu Haviyye, "Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, İtalya hükümetinden Libya deniz güçlerine lojistik ve teknik destek sunmasını istedi, karşı taraf da bu çağrıya hemen icabet etti." dedi.

Aynı toplantıda konuşan Sahil Güvenlik Operasyonlar Birimi Komutanı Albay Mesud Abdussamed ise Libya karasularında şu ana kadar 60 binden fazla yasa dışı göçmeni kurtardıklarını söyledi.

Abdussamed, İtalyan gemilerinin Libya askeri deniz filosuna bağlı deniz güçleri ile sahil güvenlik güçlerine teknik destek, bakım ve onarım gibi alanlarda hizmet sunduğunu aktardı.

İtalya hükümeti, 28 Temmuz'da, insan kaçakçılığı ile mücadele ve Libya Sahil Güvenlik güçlerine destek için Libya'nın Akdeniz açıklarına deniz gücü gönderme kararı almıştı. Bunun üzerine İtalya'dan "Comandante Borsini" isimli askeri gemi Libya'ya gönderilmişti.