İşte gözaltı kararı verilen gazeteciler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün medya yapılanmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından yürütülen operasyonda şu isimler hakkında gözaltı kararı çıktı.

İşte gözaltı kararı verilen gazeteciler - Sayfa 1

Fetullahçı Terör Örgütü'nün medya yapılanmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından yürütülen operasyonda şu isimler hakkında gözaltı kararı çıktı.

146
İşte gözaltı kararı verilen gazeteciler - Sayfa 2

Cevheri Güven - Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni KİM BU CEVHERİ GÜVEN? Gazeteciliğe 1999'da kuruluşuyla birlikte Star Gazetesi'nde başlayan Cevheri Güven, 2004 yılı başında Star'dan istifa ederek aktifhaber.com'u kurdu. Cemaatin kara propaganda sitelerinden aktifhaber.com'un ardından Haziran 2009 yılında tekrar Star Gazetesi'nin Ankara Haber Müdürü olan Güven, bu dönemde FETÖ'nün amaçlarına hizmet eden uygun haberler üretmekle tanınıyor. Sonrasında cemaatin ele geçerdiği Nokta Dergisi'nde genel yayın yönetmenliği yapan Güven, hizmetlerinin karşılığını Nokta'nın sahibi olma sıfatıyla aldı.

246
İşte gözaltı kararı verilen gazeteciler - Sayfa 3

Nazlı Ilıcak - Meydan Gazetesi Yazarı / Bodrum'da yakalanarak gözaltına alındı. Ilıcak Ailesi'nin yıllardan beri en çok tartışılan ismi olarak adını tarihe kaydeden Nazlı Ilıcak, son yıllarda FETÖ'nün Türkiye'ye kurduğu her türlü kumpası en ön saflarda savundu. FETÖ MEDYASININ DEĞİŞMEZ KONUĞUYDU! Yıllarca çeşitli gazetelerde yazan Nazlı Ilıcak son yazılarını Bugün Gazetesi ve FETÖ'nün son zamanlarda çıkardığı gazetlerde yazdı. FETÖ'nün en büyük finansal desteğini sağlayan Akın İpek'e ait Bugün TV'de siyasi yorumlar yapıyor Ayın Doğan'a ait Kanal D'de de kendi programı vardı. SON SIĞINAKLARI CAN ERZİNCAN TV! Bugün TV ve Samanyolu'nun kapanmasıyla birçok FETÖ'cü isim gibi Nazlı Ilıcak da Can Erzincan TV'de yorumculuk yapıyordu.

346
İşte gözaltı kararı verilen gazeteciler - Sayfa 4

HANIM BÜŞRA ERDAL - FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan gazeteci Hanım Büşra Erdal, Manisa'da gözaltına alındı. Erdal'ın Manisa'daki işlemleri bittiğinde sorgu ve yargılama işlemleri İstanbul'da devam edecek. BALYOZ SANIKLARIYLA DALGA GEÇMİŞTİ! Fetullah'ın medyası için muhabir olarak takip ettiği Balyoz ve Ergenekon davalarında FETÖ'nün kumpas kurduğu sanıklarla dalga geçtiği "Twitter'da promosyon zamanı! Her 500. Takipçime bir günlük Silivri'de konaklama, mahkemeyi gezme, duruşma izleme, sabah kahvaltı, öğle yemeği (;" ve "Balyoz kadınları hep sarışın ya, kim kimin eşi karıştırıyorduk. Eşlerinin resmi basılı olan t-shirt giymişler. İşimiz kolaylaştı." şeklindeki tweetleri büyük bir tepkiyle karşılaşmıştı. Büşra Erdal yakalandıktan sonra sosyal medyada tweetler 'ilahi adalet' denilerek tekrar paylaşıldı.

446