Gündem
27 Şub 2015 17:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:05

Madonna o ülkeleri yerden yere vurdu

Amerikalı ünlü şarkıcı Madonna, daha önce aşırı sağ oyların artması nedeniyle eleştirdiği Fransa ve Avrupa hakkında bir kez daha eleştiriler getirdi.

Madonna, Fransa'nın farklı olana hoşgörüsünü tamamen yitirdiğini söyledi. Madonna, Avrupa ve Fransa'daki atmosferin kendisine Nazi dönemi Almanyası dönemini hatırlattığını belirtti.

Fransız Europe 1 radyosuna konuşan Madonna, Fransa'nın farklı olana hoşgörüsünü tamamen yitirdiğini söyledi. Madonna, Avrupa ve Fransa'daki atmosferin kendisine Nazi dönemi Almanyası dönemini hatırlattığını belirtti.
Fransa'da iki yıl önce verdiği bir konser sırasında aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin (FN) yükselişinden bahsederken "Avrupa'daki atmosfer korkutucu" yorumunun hala geçerli olup olmadığı sorusuna yanıt veren Madonna, sözlerinin hala güncelliğini koruduğunu söyledi.

"Fransa hoşgörüsünü tamamen kaybetti"

Fransa'nın bir zamanlar sığınmacılara kucak açan, sanatçılar yetiştiren bir ülke olduğunu vurgulayan Madonna, bugün bu anlayışın tamamen kaybolduğunu dile getirdi.

Madonna, "Fransa'daki hoşgörüsüzlük korkutucu. Aslında bu sadece Fransa'nın değil tüm Avrupa'nın sorunu ama en çok Fransa'yı ilgilendiriyor" dedi.

"Avrupa'da işler korkutucu bir hal alıyor"

Ünlü pop yıldızı 2012'de verdiği bir konserde "Nobody Knows Me" adlı şarkısını söylerken izleyicilere aralarında Amerikalı siyasetçi Sarah Palin, Çinli lider Hu Cintao ve Fransa'daki aşırı sağcı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen'in görüntülerinin bulunduğu bir video gösterilmişti.

Videoda, Le Pen'in yüzünde gamalı haç yansıtılmış, Le Pen videoya sert tepki göstermişti.

Madonna, Fransa'daki başka bir konserinde de aşırı sağın Fransa'da oylarını artırmasından duyduğu endişeyi dile getirmiş ve Avrupa'da işlerin korkutucu bir hal aldığını dile getirmişti.