Gündem
10 Ağu 2017 09:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:02

İstanbul'da ByLock operasyonu! 35 gazeteci için gözaltı kararı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında operasyon gerçekleştirildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, şifreli mesajlaşma programı "ByLock"u kullandığı iddia edilen 35 şüpheli hakkında gözaltı ve arama kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, 'FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik soruşturma, elde edilen yeni deliller ve ifadeler doğrultusunda sürüyor. Bu kapsamda, örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock"u kullandığı tespit edilen 35 şüpheli hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan gözaltı kararı verildi.

Savcılığın ayrıca şüpheliler hakkında ikametlerinde arama kararı talep etmesi üzerine nöbetçi hakimlikçe, arama ve yakalama kararı da verildi.

KİMLER GÖZALTINA ALINDI?

Habertürk'ten Veli Sarıboğa'nın haberine göre Burak Ekici (BirGün Editörü), Muhsin Pilgir (eski Zaman ve Cihan muhabiri), Ömer Faruk Aydemir (İHA İstihbarat Şefi), Sait Gürkan Tuzlu, Cüneyt Seza Özkan (eski Samanyolu Haber Yönetmeni), Yusuf Duran, Ahmet Feyzullah Özyurt, Ahmet Sağırlı (Eski Türkiye gazetesi yazarı), Mutlu Özay gözaltına alındı.



BİRGÜN EDİTÖRÜ GÖZALTINDA

BirGün gazetesi editörlerinden Burak Ekici sabaha karşı evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde polis tarafından gözaltına alınan Ekici, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis, Burak Ekici'nin bilgisayarına ve cep telefonuna da el koydu. Ekici'nin ByLock operasyonu kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.  



TÜRKİYE GAZETESİNİN ESKİ YAZARI DA GÖZALTINDA

Gözaltına alınan isimler arasında bir süre önce ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle alelacele işten çıkarılan Türkiye gazetesi yazarı Ahmet Sağırlı da var.

Gözaltına alınan Ahmet Sağırlı Türkiye gazetesi yazarlarındandı ve geçen hafta işine son verilmişti.