Güncel
11 Eki 2017 00:09 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:42

İstanbul Resitalleri, sezonu Gaillard ve Pescia ile açtı

- Fransız çellist Ophelie Gaillard:- "Türk dinleyiciler çok sessiz ve dinlerken bütün dikkatini veriyor"- Piyanist Cedric Pescia:- "Bazen dinleyiciler sırf yeterince konsantre olamadığı için sessizdirler. Bu akşam, bizi dinleyenlerin gerçekten müziğe konsantre olduklarını, beklentilerinin de yüksek.

İSTANBUL (AA) - Fransız çellist Ophelie Gaillard ile ödüllü piyanist Cedric Pescia, dünya çapında önemli sanatçıları ağırlayan İstanbul Resitalleri'nin sezon açılış konserinde sahne aldı.

Sakıp Sabancı Müzesi the Seed'deki konsere, 1737 Francesco Goffriller yapımı çellosuyla çıkan Gaillard, konserin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok heyecanlı bir konser olduğunu dile getirdi.

Başarılı çellist, büyük bir enerji harcadıklarını söyleyerek, Schumann, Brahms'tan sonra Rahmaninov ve Strauss'un çok ilgi gören, geç dönem romantik eserlerine yer verdiklerini dile getirdi.

Konserden çok keyif aldığını dile getiren Gaillard, "Türk dinleyiciler çok sessiz ve dinlerken bütün dikkatini veriyor. İstanbul Resitalleri'nin dinleyicisi de bence mükemmel. Ayrıca konser salonu resitallere çok uygun şekilde düzenlenmiş. Salonun büyüklüğü ve akustik de çok etkileyici. Solo ve çift konserler için müziğin rahatlıkla paylaşılabileceği bir ortam söz konusu." diye konuştu.

Ophelie Gaillard, konser öncesi Kariye Müzesi'ni gezdiklerini sözlerine ekleyerek, "İstanbul'a bu ilk gelişim değil. Çok uzun zamandır, orayı çok seviyorum. Bu kez orayı ziyaretimde, güzel resimleri, mozaikleri doya doya seyrettim. Hava da harikaydı. Buraya geldiğimiz için çok mutluyuz. İlham verici bir şehir burası." dedi.

- "Müzik yapıyor ve risk alıyoruz"

Piyanist Cedric Pescia da eğlenceli bir konser olduğunu ifade ederek, "Oldukça canlı. Müzik yapıyor ve aslında bir risk alıyoruz. Tabii bu duygu heyecanlı olduğu kadar harika da aynı zamanda." değerlendirmesinde bulundu.

Müzikseverlerin ilgisine de işaret eden genç sanatçı, şunları kaydetti:

"Konser sırasında, dinleyicilerin ne kadar dikkatle dinlediğini hissedersiniz. Bazen dinleyiciler sırf yeterince konsantre olamadığı için sessizdirler. Bu akşam, bizi dinleyenlerin gerçekten müziğe konsantre olduklarını, beklentilerinin de yüksek olduğunu söyleyebilirim. Sanırım dinleyiciler için sahnede iki kişiyi bir performans sergilerken görmek her zaman daha etkileyici oluyor. Çünkü iki kişi arasında müzikal bir diyalog, bir çeşit iletişim söz konusu."

Pescia, İstanbul'a daha önce birkaç kez daha geldiğini aktararak, "Şehri zaten biliyorum. Açıkçası, konser için geldiğinizde, şehri görmek için yeterince vakit olmuyor. Fakat az zaman olsa gezmek için vakit bulmak güzel. Bence de bu şehir ilham verici." ifadelerini kullandı.

İstanbul Resitalleri'nin harika bir etkinlik olduğunu söyleyen Pescia, şöyle devam etti:

"Bu etkinlik kapsamında 11 yıldır yapılanlar gerçekten çok güzel. Bu ailenin bir parçası olduğum için inanılmaz derecede mutluyum. Kişisel olarak yakından tanıdığım birçok sanatçı da daha önce bu etkinlikte sahne aldı. Buranın bir çeşit aile gibi olduğunu düşünüyorum ve sonunda buraya geldiğim için seviniyorum."

Başarılı ikili, sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde, Robert Schumann'ın "Çello ve Piyano için 3 Fantezi Parçası Op. 73", Johannes Brahms'ın "Çello ve Piyano için Sonat Op. 38", Sergey Rahmaninov'un "Vocalise, Do diyez minör, Op. 34 No 14" ve Richard Strauss'un "Çello ve Piyano için Sonat Fa majör, Op. 6" eserlerini yorumladı.

Haziran ayına kadar devam edecek resitaller kapsamında İsviçreli piyanist Teo Gheorghiu 14 Kasım'da sahne alacak.