CineRadar
04 Eyl 2015 10:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:51

Issız bir adada 15 yıl kalırsanız ne olur?

Lemanyak dergisi sayfalarından tanıdığımız aynı adada yaşayan iki üçkâğıtçı karakter olan Robinson ve Cuma’nın maceraları bir gişe komedisi olarak karşımızda.

Eylül’ün ilk haftasında herkesi sinemaya çekebilecek türden bir sürü film vizyona giriyor. Jason Statham’sız Taşıyıcı filmi olur mu sorusunun cevabını bulmak için Taşıyıcı: Son Hız filmine de bir şans verebilirsiniz. Çılgın Hırsız adlı animasyonda karşımıza çıkan Minyonlar sonunda kendi filmlerine kavuşuyorlar. Basın gösteriminde koca koca adamlara kahkahalar attıran bu filmi hem çocuklara hem de büyüklere tavsiye ediyorum.

İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın.

Robinson Crusoe & Cuma

Gürcan Yurt’un yönettiği ve Serhat Kılıç, John Nyambi, Beyti Engin ile Damla Debre’nin oynadığı Robinson Crusoe & Cuma, 04 Eylül 2015′de Mars Dağıtım dağıtımıyla Film Bahçesi tarafından vizyona çıkarılıyor.



Issız adadaki Robinson Crusoe ve Cuma, ada sahiline yanaşan bir gemi görürler. Bu gemiden Viktor isminde bir adam iner. Viktor, gemisine doldurduğu hayvanlarıyla yaşayabileceği yeni bir dünyanın arayışına girmiştir. Üstelik bu adaya yalnız da gelmemiştir. Biri öz, biri evlatlık iki güzel kızı da onunla birlikte bu seyahate çıkmışlardır. Robinson ve Cuma bu konuklarını memnuniyetle adalarına kabul ederler ve yaşamları renklenir.

Karayel Poyraz

Levent İnanır’ın yönettiği ve Emre Gülcan, Numan Çakır, Buket Gümüş, Hikmet Karagöz, Yüksel Arıcı, Levent İnanır, Tonguç Oksal ile Şebnem Congar’ın oynadığı Karayel Poyraz, 04 Eylül 2015’de Özen Film dağıtımıyla Siz Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nin müzik bölümünde okuyan Emre ve Birtan’ın bir müzik grubu vardır. Bu grubun adı Nazar saz ekibidir. Nazar saz ekibi Samsun’da kafeteryalarda, barlarda ve hatta düğünlerde müzik yapmaktadır. Ekstraya gittikleri tüm müzik aletleri okulun malıdır. Düğünde dayak yedikleri yetmemiş gibi müzik aletleri de parçalanmıştır.

Taşıyıcı: Son Hız

Camille Delamarre’ın yönettiği ve Ed Skrein, Loan Chabanol, Ray Stevenson ile Gabriella Wright’ın oynadığı Taşıyıcı: Son Hız (The Transporter: Refueled), 04 Eylül 2015’de The Moments Entertainment dağıtımıyla The Momements Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Frank Martin, Fransa’nın güneyinde yaşamakta ve sadece bazı çok gizli teslimatlarla ilgilenmektedir. Ancak yaptığı son teslimat başına büyük iş açacaktır. 3 güzel kadına şoförlük yaptıktan sonra, onu ziyarete gelmiş babasının Rus mafyası tarafından kaçırıldığını öğrenir. Babasını kurtarabilmek için Anna önderliğindeki kadınlarla tehlikeli bir işbirliğine girişir.

Minyonlar

Pierre Coffin ile Kyle Balda’nın yönettiği ve Beren Saat, Kenan Doğulu, Michael Keaton ile Allison Janney’in seslendirdiği animasyon film Minyonlar (Minions), 04 Eylül 2015’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Tek hücreli sarı organizmalar olarak doğan Minyonlar her zaman efendilerin en çılgınına hizmet ederler. Efendilerini elde tutma konusunda sürekli başarısız olan Minyonlar hizmet edecekleri kimseleri kalmayınca büyük bir depresyona girerler. Ama Kevin adlı minyonun bir planı vardır. Genç asi Stuart ve sevimli minik Bob ile birlikte kardeşlerinin izinden gideceği kötü bir patron bulmak üzere işe koyulacaklardır.

Ben Kimim?

Baran bo Odar’ın yönettiği ve Tom Schilling, Elyas M’Barek, Wotan Wilke Möhring ile Antoine Monot Jr.’un oynadığı Ben Kimim? (Who am I), 04 Eylül 2015’de M3 Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Ben Kimim?, dünyanın en çok aranan hacker’ı haline gelen bir bilgisayar dehasının macerasını anlatıyor. 25 yaşında bir bilgisayar korsanı olan Benjamin, karizmatik hacker Max’in dikkatini çeker ve onun Clay adlı hacker grubuna katılır. Clay öyle iyi işler ki, Alman Gizli Servisi peşlerine düşer. Bunlar yetmiyormuş gibi karanlık bir hacker grubu da onları tehlikeli bir rakip olarak görecek ve peşlerine düşecektir.

Piyasadan Büyük Alacağımız Var

Ekin Akçay’ın yönettiği ve İzzet Başlak, Ali Yiğit San, Rabia Tutal ile Ali Rıza Kara’nın oynadığı Piyasadan Büyük ALACAĞIMIZ VAR, 04 Eylül 2015’de MC Film dağıtımıyla Sami Dündar Film Studios tarafından vizyona çıkarılıyor.



Üç arkadaş Tarık, Kadir ve Ediz, tiyatrocu Savaş Usta’nın babadan kalma tiyatro salonunda oyunlar sergilemektedirler. Tiyatronun organizatörü Sadri oldukça başarısız biri olduğundan bir türlü oyunlara seyirci gelmemektedir. Çaresizlik içindeki gençlere bir gün arkadaşları Yönetmen Ertem tarafından teklif gelir. Bir dizi projesi hazırlayacaklar ve televizyon kanallarına satacaklardır.

Şeytanın Gecesi

Marcus Nispel’in yönettiği ve Kelly Blatz, Brittany Curran, Brett Dier ile Gage Golightly’nin oynadığı Şeytanın Gecesi (Exeter), 04 Eylül 2015’de Bir Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Bir grup genç, terkedilmiş bir akıl hastanesinde şehirden ve polislerden uzak bir parti düzenler. Gece boyunca her şey yolunda gider fakat sabaha karşı eğlenmek için ruh çağırma seansı düzenleyen grup başına büyük bir bela alır. Gizemli bir güç, içlerinden birinin vücudunu ele geçirir ve kolay kolay bir yere gitmeye niyeti yoktur. İlk başta eğlenceli görünen parti planı, zaman ilerledikçe gençler için kanlı, korkutucu bir kabusa dönüşür.

MURAT TOLGA ŞEN – murattolga@gmail.com

CiNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.